„Nuolat augantis rajono gyventojų skaičius, bei per 1000 km kelių, iš kurių apie 800 km – žvyrkeliai, įpareigoja skirti didelį dėmesį saugiai bei patogiai infrastruktūrai. Ji reikalinga tiek naujakurių kvartaluose, tiek senose gyvenvietėse, kur žmonės asfalto laukia dešimtmečius. Tad natūralu, kad finansavimas keliams turi augti, darbų apimtys turi didėti – todėl esame suplanavę ir vykdome tikrai daug darbų, kurių vertę skaičiuojame dešimtimis milijonų. Ir sustoti neplanuojame“, – sako Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Pasak savivaldybės, šiuo metu Doviluose atliekamas Kulių ir Laukų gatvių atkarpų kapitalinis remontas. Kulių gatvės darbus planuojama baigti šiemet, Laukų gatvės – 2024 m. III ketv.

Taip pat kelių remontas vyksta ir Gargžduose, kur iki 2025-ųjų metų pabaigos vykdomi Volungės, Lyros ir Rasos gatvių rekonstravimo darbai. Šiame kvartale bus įrengti paviršinių nuotekų šalinimo tinklai, apšvietimas, pėsčiųjų takai, o Rasos gatvėje ir dviračių takas. Atliekamas ir kapitalinis Kuršlaukio gatvės remontas, kuris bus baigtas iki 2024 m. II ketv.

Iki 2026 metų planuojama baigti darbus ir Gedimino, Palangos, Saulažolių, Vytenio, Gargždupio ir Žibučių gatvių kvartale. Čia bus paklotas asfaltas, bet ir įrengti paviršinių nuotekų šalinimo tinklai, apšvietimas, dviračių-pėsčiųjų takai, saugios pėsčiųjų perėjos.

Endriejavo seniūnijos Žadeikių kaime atliekamas paprastasis Viržintų gatvės remontas, bei Liepos gatvės, tvarkoma ir Dievupio gatvės dalis Ližių kaime. Darbus planuojama baigti per šiuos metus.

Kretingalės seniūnijoje Girkaliuose per šiemet bus suremontuota Pievų gatvė. Taip pat bus vykdomas Pavasario gatvės remontas Kretingalės miestelyje.

Vėžaičių seniūnijoje Rudaičių kaime bus atliekamas Vingio gatvės remontas. Taip pat eurų remontuojama Žvelsos gatvė Tilvikuose. Darbai planuojama prasidės kitų metų pavasarį ir bus užbaigti iki 2024-ųjų pabaigos.

Priekulės seniūnijoje bus atliekamas Vaškių gatvės, einančios per Mickų, Vaškių ir Kliošių kaimą, remontas. Jau turimas projektas ir bus perkama ranga, darbus planuojama pradėti kitų metų vasarą, o baigti iki 2026 m. III ketv.

Šiuo metu taip pat ruošiamuose tolimesniems darbams. Šiuo metu vykdoma Pašto g. Jakuose, Sendvario seniūnijoje, ekspertizė, po kurios bus perkami defektų ištaisymo ir pabaigimo darbai, jau perkami Stonės gatvės Mazūriškiuose bei Vėtrungės gatvės Gvildžiuose kapitalinio remonto darbai. Vykdomas ir Veiviržėnų miestelio Klaipėdos ir Laisvės gatvių šaligatvių tiesimo, rekonstravimo pirkimas.

Taip pat perkami rangos darbai Taikos gatvės Gargžduose renovuotų namų kvartalui ir ieškoma rangovo Jokšų tiltui Priekulės seniūnijoje.

Taip pat šiuo metu vyksta Dauparų-Kvietinių seniūnijoje esančių Statybininkų ir Priemiesčio gatvių ir Gargžduose esančios Statybininkų gatvės projektavimas. Gargžduose projektuojamas 51 gyvenamųjų namų kvartalo infrastruktūros įrengimas. Projektuojama ir Mažosios Lietuvos gatvė Dovilų seniūnijoje, kur bus asfaltuojama 2,2 km atkarpa. Projektuojamos ir likusios Laukų ir Kulių gatvių Dovilų seniūnijoje atkarpos.

Šiuo metu irgi yra vykdomos žemės paėmimo visuomenės poreikiams procedūros, kad būtų galima atlikti Priekulės seniūnijoje esančio kelio Priekulė–Liaunai–Mėželiai kapitalinio remonto darbus. Šioje seniūnijoje taip pat planuojama atlikti kapitalinį Santakos gatvės Voveriškiuose, Butkų gatvės Butkuose ir Rokų gatvės Rokuose remontą.

Kretingalės seniūnijoje Karklės kaime ruošiamasi Karklininkų gatvės rekonstrukcijai, šiuo metu vyksta projektavimo darbai. Taip pat projektuojamos ir Kretingalės bei Malūnų gatvės Kalotės kaime. Mazūriškių kaime Sendvario seniūnijoje projektuojama Juodžemių gatvė.

Taip pat šiuo metu vyksta žemės paėmimo visuomenės poreikiams procedūros dėl Jurgaičių ir Šilelių gatvių, einančių per Mazūriškių ir Klipščių kaimus. Čia bus tvarkomos ne tik gatvės, bet ir įrengiami pėsčiųjų-dviračių takai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją