Baltas dviratis su užrašu „Čia žuvo dviratininkas“ buvo prirakintas prie stulpo, vietoje, kur rugpjūčio 3 d. įvyko tragedija. Liepojos plento važiuojamąja kelio dalimi mynusį dviratininką mirtinai partrenkė lengvasis automobilis. Simbolinis paminklas, primenantis apie saugumą kelyje visiems eismo dalyviams pastatytas anonimiškai. Greičiausiai tokiu būdu mirusįjį pagerbė artimieji.

Neseniai baltas dviratis užkliuvo Savivaldybės administracijos atstovams. Komisija, tikrinusi gatves, pastebėjo, jog simbolinio dviračio ratas išsikišęs į važiuojamąją dalį. „Dviratis buvo ne vietoje, nesaugiai pastatytas ir trukdė eismui. Todėl buvo parašyta rekomendacija jį pašalinti“, - komentavo Klaipėdos savivaldybės administracijos Ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Anot direktoriaus, dviratį pašalino aplinką toje vietoje tvarkanti UAB „Klaipėdos želdiniai“.

„Dviratis yra saugomas šioje bendrovėje. Jeigu kam nors jis reikalingas - gali pasiimti“, - sakė L. Dūda, reaguodamas į kitą baltą dviratį su užrašu „Grąžinkit baltą dviratį“. Pastarasis dviratis prieš keletą dienų taip pat paslaptingai prirakintas prie dviračių stovo greta Savivaldybės pastato.

„Šis dviratis stovi dviračiams skirtoje vietoje ir niekam netrukdo. Tad gali čia būti“, - teigė L. Dūda.