Zoologijos sodo sezono atidarymas tradiciškai švenčiamas balandžio pabaigoje, tačiau dėl šalyje įvesto karantino nuspręsta jį perkelti į virtualią erdvę: balandžio 24 dieną sezono atidarymas bus minimas tiesioginėmis transliacijomis.

Ketvirtadienį Kaune aplinkos ministras Kęstutis Mažeika taip pat pristatys Lietuvos zoologijos sodo renovacijos planus.

Ne vienerius metus planuojami darbai užsitęsė dėl anksčiau neįvykusių viešųjų pirkimų. Zoologijos sodui nepavykus jų suorganizuoti, darbą perėmė Aplinkos ministerija.

Nerimaujama, jog užsitęsusios procedūros gali sukliudyti laiku baigti projektą, dėl ko gresia prarasti apie 12 mln. eurų projektui skirtą finansavimą.

Lietuvoje įvedus karantiną, zoologijos sodas nuo kovo 13 dienos lankytojams yra uždarytas.

Zoologijos sodas Kaune atidarytas 1938 metais, jame šiuo metu yra apie 250 skirtingų gyvūnų rūšių ir apie 2000 gyvūnų. 2013 metais dėl prastos būklės Europos zoologijos sodų ir akvariumų asociacija panaikino Kauno zoologijos sodo, kaip pilnateisio nario, statusą ir pakeitė jį į kandidato.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)