Gavo pasiūlymą

Kėdainių rajono vartotojų kooperatyvo direktorius Rimvydas Raščiauskas išgirdo pasiūlymą, kokiu būdu reiktų atgaivinti turgavietę. Iš dalies ją paversti amatininkų, pirklių aikšte, organizuoti ten įvairius renginius, išlaikant ir prisimenant senąsias šio turgaus tradicijas.

„Be abejo, aš sutinku, kad Janušavos turgus turi būti atnaujintas. Tai mes darėme jau seniai. Suprantu, kad miestas keičiasi ir gražėja, tad turime gražintis, tvarkytis ir mes. Išgirdome pasiūlymus, jie įdomūs, tik mes vieni to niekaip nepadarytume, mat čia reikėtų didelių investicijų. Taip, prisidėti tikrai galėtume ir idėją palaikome“, – sakė Kėdainių rajono vartotojų kooperatyvo, valdančio Janušavos turgavietę, vadovas R. Raščiauskas.

Žinovų pasiūlymas

Prikelti Janušavos turgavietę, kartu išsaugant senąsias tradicijas, pasiūlė Kėdainių krašto muziejaus Tradicinių amatų centro, propaguojančio senuosius amatus ir telkiančio amatininkus, vadovė Regina Lukminienė.

Ji teigia, kad didžiulę Kėdainių vertybę – Janušavos turgų – atgaivinti būtina. Jos teigimu, turgavietę reiktų sertifikuoti. Tuomet būtų galima ieškoti fondų, kurie bent iš dalies finansuotų turgavietės rekonstrukciją.