Puiki idėja

„Švęsdami Josvainių 635-erių metų jubiliejų nutarėme dar kartą akcentuoti jį ir šioje šventėje. Šiemet „Bulvynejė“ kepėme ir suvalgėme 635 bulvinius blynus. Juos suvalgė visi mūsų gyventojai ir sveteliai. Gausybę bulvių mums padovanojo Kėdainių krašto ūkininkai. Nuoširdžiai jiems dėkojame. Taip pat dėkojame ir šeimininkėms Nijolei Patašienei ir Giedrei Jakštienei, kurios iš bulvių sutiko iškepti blynus ant lauko keptuvės“, – kalbėjo šventės vedėja, Josvainių kultūros centro direktorė Renata Kalvaitė.

Penkios bendruomenės

Šventėje dalyvavo bei savo šeimininkių talentą demonstravo Vainikų bendruomenės centras, Josvainių bendruomenės centras, Josvainių moterų klubas „Aušra“, Juodkaimių bendruomenės centras bei Asociacija „Angirių bendruomenė“.

„Visos bendruomenės turėjo atlikti namų darbus – paruošti konkursinį patiekalą, kurio viena sudedamųjų dalių būtinai turėjo būti bulvė. Taip pat bendruomenės sukūrė labai nuostabias kompozicijas iš rudens gėrybių. Kūrybingumą ir išradingumą vertins mūsų pakviesta garbinga komisija“, – paaiškino R. Kalvaitė.

Atsakinga užduotis

Patiekalų ir kompozicijų vertinimo komisiją sudarė Nevyriausybinių organizacijų koordinatorė Audronė Stadalnykienė, Tautvydo dvaro šeimininkė, švenčių ir renginių organizatorė Ramutė Škudienė, Mėgėjų meno kolektyvų dalyvis Gintautas Laurinaitis.

„Kompozicijos viena už kitą gražesnės, patiekalai vienas už kitą gardesni. Viskas tiesiog puiku“, – šypsojosi A. Stadalnykienė.

Ypatingi patiekalai

Visos šventėje dalyvavusios komandos ruošė rudens gėrybių kūrybines kompozicijas bei konkursinius patiekalus, kuriose turėjo atsispindėti pagrindinis šventės akcentas – bulvė.

„Šventei ruošėmės tikrai labai ilgai. Sakyčiau, kai baigėsi praeita šventė, tai ir pradėjome ruoštis kitai. Visuomet į šią šventę žiūrime labai atsakingai. Stengiamės patiekti kuo įdomesnį, gardesnį patiekalą, kad visiems patiktų“, – sakė Angirių bendruomenės pirmininkė Irina Mažeikienė.