„Šios dienos laukėme 5 metus. Kelias buvo sunkus, vingiuotas, bet šiandien galime pasidžiaugti, kad Kauno rajono gyventojai gaus kokybišką, saugią, europinius standartus atitinkančią viešojo transporto paslaugą“, – džiaugėsi Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Skelbiama Kauno rajone keleivius veš 16 mažesnių (22 vietų) „Mercedes“ ir 55 dideli (55 vietų) „Temsa“ autobusai.

Autobusai visiškai nauji, Euro 6 standarto, žemagrindžiai. Autobusuose sumontuota išorinė ir vidinė keleivių informacinė sistema (švieslentės). Jose bus rodomi ir balsu pranešami stotelių pavadinimai. Kiekviename autobuse įrengta trijų kamerų vaizdo stebėjimo sistema.

Nurodoma, kad informacija apie pagalbos mygtukus bus skelbiama ir Brailio raštu. Ši naujovė, kaip ir stotelių įgarsinimas, bus patogi žmonėms su regėjimo negalia.

Savivaldybė nurodo, kad dauguma maršrutų išliks tokie patys, kokie buvo ir iki rugpjūčio 25 d. Pasikeis tik kai kurie numeriai: 150 (S) pasikeis į 150, 150 (N) į 151, 150 (K) – į 120, 150 (M) – į 140, 159 (A) – į 194 (važiuos ne iš Kauno autobusų stoties, o iš Kauno pilies), 180 (A) į 181.

Taip pat atsiras vienas papildomas priemiesčio maršrutas – 146-asis, Kauno AS-Šlienava-Žiegždriai (planuojama važiuoti iki Samylų k. sodų).

Esamų maršrutų tvarkaraščiai išliks tokie patys su minimaliomis laiko korekcijomis (+/- kelios minutės) pagal gyventojų ir bendruomenių prašymus. Eismo dažnumo kol kas didinti neplanuojama, nurodoma pranešime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją