– Pradėkime nuo mėsos išvaizdos: kas išduoda, kas mėsa nėra šviežia (spalva, tekstūra, kažkokios ypatingos detalės)?

– Vizualiai apžiūrint mėsą galima lengvai įvertinti jos kokybę. Pirmiausia visa mėsa turi būti švari, be matomų pašalinių priemaišų, kraujosrūvų, kraujo likučių. Mėsos paviršius turi būti tos rūšies mėsai būdingos spalvos, vos drėgnas. Raumenys stangrūs, o įdubimas paspaudus pirštu greitai išsilyginti. Jei mėsos paviršius labai drėgnas, lipnus, tamsios, nebūdingos spalvos, tai jau signalizuoja apie prasidėjusį mėsos gedimą ir kvapas bus jaučiamas pridusęs. Mėsos riebalai iš šviesios spalvos keičia spalvą į žalsvą su purvinu, rusvu atspalviu, jaučiasi aštrus jų skilimo kvapas, oksidacija. Jei mėsa buvo supakuota, išpakavus gali jaustis silpnas, lyg prasidėjusio gedimo kvapas, tačiau per pora minučių išgaruoja.