Kaip anksčiau rašė LOGIN, yra keletas priežasčių, kodėl ne visi šalies gyventojai sulaukia trumpųjų perspėjimo pranešimų.

Pasak Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento, gyventojai yra perspėjami ir informuojami trumpaisiais pranešimais į mobiliuosius telefonus pagal teritoriją, kurioje gresia ar susidaro ekstremalioji situacija.

Perspėjimo sistemos pranešimas

„Taip pat ne visi mobilieji telefonai palaiko korinį transliavimą. Be to, kai kurie gyventojai savo mobiliuosiuose telefonuose nėra įjungę šių pranešimų priėmimo funkcijos“, – komentuoja PAGD atstovai.

Jie teigia, kad reikėtų vertinti kiekvieną konkretų atvejį atskirai, kad būtų galima tiksliai atsakyti, kodėl išsiųstas trumpasis perspėjimo pranešimas nebuvo gautas mobiliajame telefone.

„Dažniausiai pranešimai siunčiami trimis kalbomis: lietuviškai, angliškai ir rusiškai. Aktyvuodami trumpųjų perspėjimo pranešimų priėmimo funkciją, gyventojai gali pasirinkti, kokia kalba nori gauti informaciją“, – teigia jie.

Arnoldas Lukošius, „Tele2“ technologijų ekspertas pataria, kaip įjungti šių pranešimų priėmimo funkciją.

Telefono nustatymai

„Telefonuose su „iOS“ operacine sistema spauskite „Settings“ – „Notifications“ – slinkite į apačią, kur rasite „Government Alerts“ ir įjunkite visus tris įspėjimų lygius – „AMBER Alerts“, „Alert Level-2” ir „Alert Level-3“.

Telefonuose su „Android“ operacine sistema spauskite „Nustatymai“ – „Saugumas ir pavojus“ – „Belaidžiai nepaprastieji įspėjimai“. Tada įjunkite „Leisti įspėjimus“ ir nepamirškite įjungti jų atskirų lygių – „LT-Alert (2 lygis), „LT-Alert (3 lygis), „LT-Amber“, – pataria A. Lukošius.

Visa informacija apie pranešimų priėmimo funkciją pateikiama interneto svetainėje www.lt72.lt.

„4 procentai“ yra pilietinės visuomenės inciatyva, kuri siekia, kad politikai kuo greičiau susitartų ir ženkliai padidintų Lietuvos gynybos finansavimą. Iniciatyvą pradėjo asociacija „Unicorns Lithuania”, Lietuvos verslo konfederacija (LVK) ir Lietuvos pramonininkų konfederacija (LPK), prie jos kasdien prisideda vis daugiau mūsų šalies saugumui neabejingų verslų, organizacijų bei piliečių. Visą informaciją apie iniciatyvą ir specialią peticiją, kurią gali pasirašyti ir tu, rasi interneto svetainėje www.4procentai.lt