LKD Mokymo centras nepraleido ir spalio 4-osios, kai viso pasaulio gyvūnų mylėtojai šventė gyvūnų globėjo šv. Pranciškaus dieną. Tą dieną startavo tradiciniai Mokymo centro švietimo projektai: penkių nuotolinių paskaitų ciklas „Atsakingo šeimininko akademija“ ir „Atsakingo šeimininko akdemija“ vaikams. Taip pat tądien LKD Mokymo centras paskelbė respublikinį vaikų kūrybos konkursą „Mano svajonių šuniukas“.

Šie renginiai, kaip ir šventė Vilniaus Vingio parke, buvo ir ateityje bus nemokami.

Šeštadienį Vingio parke šunų mylėtojų klubai supažindino žiūrovus su šunų veislėmis ir klubų veikla. Buvo galima konsultuotis su Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos, Vilniaus savivaldybės darbuotojais, užduoti rūpimus klausimus gyvūnų mitybos bei priežiūros, veterinarijos specialistams, šunų dresuotojams.

Vyko „Obedience“ (sportinis šunų paklusnumas), „Rally Obedience“ varžybos, kuriose jėgas išbandė ir pradedantieji. Patys mikliausi išmėgino „Lure Coursing’ą“ (mechaninio „kiškio“ persekiojimas). Vilniaus kolegijos studentai ir dėstytojai organizavo edukacinius žaidimus, margino vaikučių veidukus. Jaunųjų vedlių klubas mokė vaikus, kaip demonstruoti šunis parodoje, pravedė konkursą.

Tai buvo šeštadienis, kai šunys ir jų šeimininkai nesivaržė dėl titulų ar išskirtinio dėmesio, nors rėmėjų prizų bei kitokių dovanų gavo daugelis. Iš įvairių Lietuvos kampelių atvykę gyvūnų veisėjai ir mylėtojai dalijosi patirtimi, diskutavo apie gyvūnų gerovę bei suteikė puikią progą labiau pažinti gyvūnus augintinius ir tapti dar atsakingesniais šeimininkais.