Neseniai gyvūnas išgelbėjo moters sveikatą, o gal ir gyvybę. Tai buvo įprastas antradienis ir Poppy net neįtarė, kad netrukus žemę galėtų sudrebinti galingas žemės drebėjimas. Vis dėlto, atrodo, kad moters augintinis Twenty visa tai nuspėjo.

„Maždaug 23 val. grįžau namo ir nuėjau pažaisti su šuneliu. Po pusvalandžio lipome laiptais viršun, tačiau staiga šuo nuskuodė laukan ir, žiūrėdamas į žemę, pradėjo loti“, – „The Dodo“ sakė Poppy.

Toks šuns elgesys nebuvo įprastas ir atrodė, kad jis dėl kažko yra labai susirūpinęs. Poppy ketino eiti į dušą, tačiau jos augintinis tam akivaizdžiai prieštaravo. Jis nenustojo loti ir negrįžo vidun, o dėl to Poppy teko atidėti savo planus.

Po kelių minučių prasidėjo 6,4 balų žemės drebėjimas.

Laimei, nurimus drebėjimui, Poppy namai tebestovėjo. Didelių nuostolių moteris nepatyrė – viso labo jos daiktai nukrito nuo lentynų.

Tuomet Poppy įžengė į vonią – vietą, į kurią augintinis neleido jai eiti. Stiklinės dušo kabinos durys buvo sudužusios, visur mėtėsi šukės. Jei Poppy būtų išėjusi maudytis prieš prasidedant žemės drebėjimui, vargu, ar istorija būtų pasibaigusi laimingai.

„Galėjau rimtai sužaloti. Juk dūžtant stiklui nebūčiau turėjusi, kur pasislėpti“, – sakė moteris.

Poppy mano, kad jos augintinis ją perspėjo dėl artėjančio žemės drebėjimo. Nuo seno tikima, kad gyvūnai gali iš anksto numatyti žemės drebėjimus. Panašu, kad jautri šunų klausa leidžia jiems kur kas anksčiau išgirsti žemės virpesius.

„Džiaugiuosi, kad Twenty mane sustabdė. Mes privalome saugoti vienas kitą. Visą gyvenimą praleisime kartu, nes tai geriausias būdas vienas kitam atsidėkoti“, – teigė Poppy.

Daugiau rasite čia.