„Iš kur, juk gyvename šeštame aukšte iš dvylikos?“, – klausia jis.

„Girdime, kažkas gartraukyje krebžda. Gerai, ardome. Po kurio laiko į maišelį įkrito va kas“, – netikėto radinio nuotraukomis savo feisbuke dalinosi vyras.

Iš pradžių Žilvinas galvojo, kad ramybės namuose neduoda pelės krebždėjimas, tačiau radęs paukštelį jis labai nustebo. Vyras spėlioja, kad galbūt sparnuotis daugiabučio ventiliacinėse angose jau išsirito, kai nuo stogo įriedėjo kiaušiniui. Nes kaipgi kitaip paukštis galėjo atsidurti šeštame aukšte esančiame gartraukyje?

Vyro vaikai paukštelį praminė Trintuku, šeima jį paleido pievoje netoli namų.

„Pradėjo vabalus lesti, gal išgyvens“, – apie netikėtą svečią kalbėjo vyras.
Netikėtas svečias vilniečio namuose

Paukščio nuotraukas parodėme Ventės rago ornitologui Vytautui Eigirdui. Jo ir kolegų ornitologų nuomonės sutapo, kad tai baltosios kielės jauniklis, nors paukštelio spalva šiek tiek ir kitokia.

Kadangi gartraukis yra išvestas į lauką, tai, pasak V. Eigirdo, paukštis galėjo įlįsti per jo angą. Kielės mėgsta visokias angas, vamzdelius, tai labai tikėtina, kad lizdelį susisuko ant stogo esančioje gartraukio angoje.

„Tikriausiai ten buvo lizdelis ir jauniklis, prieš skraidydamas, ne į lauko pusę išbėgo, o į vidų įlindo“, – komentavo ornitologas.

Pievoje paleistas kielės jauniklis turėtų išgyventi, nes netoliese turėtų būti jo tėvai, kurie dar prižiūri tokius jauniklius.