Šunelis Bauntis

Rastas kaip niekam nereikalingas šuo. Pakelės griovyje, sušalęs, be suvokimo kur eiti ar grįžti. Taip su senukais būna – nutrūksta ar išsprūsta iš savo kiemo ir eina nežinia kur, nežinia ko. Tiesiog eina. Akelės sunkiai mato, atmintis nebe ta – ir negrįžta namo.

O šeimininkai dažniausiai sako: juk buvo senas ir išėjo numirti. Neva šunys nemiršta namuose. Taip, išeina, bet ne numirti. Išeina tiesiog apžiūrėti naujų plotų, o grįžti nebežino kaip. O jeigu niekas neranda, tai ir belieka numirti, juk niekas neieško.

Taip Bauntis savo likimą būtų pasitikęs griovyje, mirtinai sušalęs, bet jį rado. Tai, vadinasi, jis dar gyvens, ir dar ne laikas jam šį pasaulį palikti.

Tad manau, kad Bauntis dar turi misiją šioje žemėje. Jis privalo rasti namus, savo buvimu ir draugyste džiuginti savąjį žmogų. Bet ar atsiras tas žmogus, kuris norės būti jo draugu? Aš turiu vilties, jog yra ir ne savanaudiškų žmonių, kurie plačia širdimi priims jį nepaisant jo amžiaus, jo pabalusių akių. Ir nesakys, jog negaliu priimti, nes galbūt jis tuoj numirs. Numirti gali ir jauni, ir seni, nereikia ties amžiumi apsiriboti. Svarbiausia, jog jis rastų namus, šiltus, šiltoje šeimoje. Kad ir įpusėjus jo gyvenimo keliui jis pajustų, ką reiškia mylėti ir būti mylimam.

Šuniukas tik gyvenimui namuose greta žmogaus ir tik draugystei ir meilei. Tik tiems, kas supranta, ką reiškia auginti šuniuką, paimtą iš kitos aplinkos.

Reiks įprasti, susigyventi, išmokti WC reikalų grafiko, o tai gali ir užtrukti. Tad reikia suprantančių, kantrybės turinčių žmonių.

Ieškome ir turime vilties, jog Bauntis dar spės įvykdyti savo misiją – rasime jam naują, mylinčią šeimą. Bauntis mažiukas, kompaktiškas šuniukas, sveria vos 9 kg, o amžius apie 11 metukų. Tikiuosi, Jums tai nebus problema.

Katytė Oreo

Katytė, kuri pas mus jau nebe pirmus metus. Paprasta, juodai–balta katė, nelabai kam patraukė dėmesį. Jeigu būtų itin meili, kuri griūtų svečiams po kojomis, galbūt būtų pastebėta. Bet Oreo iš bailesnių ir nedrąsiųjų kačių.

Maždaug prieš porą metų Oreo radome ant važiuojamosios kelio dalies. Ji buvo kliudyta automobilio. Priešais mus kiti automobiliai jos sužalotą kūnelį tik mandagiai apvažiuodavo ir nei vienas jų nesustojo. Nei vienas.

Bet sustojome mes. Iš pirmo žvilgsnio Oreo nerodė gyvybės ženklų. Tik paėmus jos gležną kūnelį ant rankų visgi pasirodė, jog ji gyva – nors sužalota, bet gyva. Oreo skubiai pristatyta į kliniką ir štai šiai dienai ji žiūri į jus.

Niekada negalima pravažiuoti pro sužeistą gyvūną. Visada yra viltis, jog jis gyvas, ir tas vienas sustojimas gali išgelbėti jo gyvybę.

Nežinia, kur tą dieną bėgo Oreo, kur ji taip skubėjo. Galbūt vaikeliams bėgo ieškoti maisto, nes pagal visus požymius ji kažkur turėjo kačiukus. Tik gaila, jog pas juos jau nebegrįžo. Ilgai Oreo sveiko ir gijo, bet pasveiko, atsigavo. Nėra jokių liekamųjų reiškinių po buvusios traumos.
Už visą tą likimo skirtą vargą, Oreo norėčiau rasti namus. Žinau, jog vilties mažai, bet galbūt kažkas atsiras. Oreo gyvūnų namuose niekada netaps namine kate, nes čia ne ta aplinka. Bet Jūsų namuose – taip, ji gali virsti namine kate. Tik, žinoma, reikia ir Jūsų pastangų, kantrybės, meilės ir patirties.

Laukiame antrojo šanso katytei į geresnį rytojų. Tik gyvenimui namuose greta žmogaus ir tik draugystei ir meilei.

Bauntis ir Oreo šiuo metu gyvena „Vizgis“ gyvūnų namuose Biržuose. Norint susipažinti su beglobiais gyvūnais, galite susisiekti telefonu 862410686 ir 860742343 arba apsilankyti prieglaudos feisbuko puslapyje ČIA.