Kai žmogus pasiryžta įsigyti gyvūną augintinį, kyla daug klausimų ir abejonių. Įsivaizduokim, noriu veislinio šuns, bet šunų veislių pasaulyje yra net 353 – tiek šiuo metu pripažįsta Tarptautinė kinologų federacija.

Ką rinktis? Turbūt svarbu žinoti, iš kur kilę tam tikros veislės šunys ir kam jie buvo išveisti. Koks tos veislės šunų temperamentas ir ką galima su jais veikti. Kokiems žmonėms tinka, o gal – visiškai netinka tos veislės šunys. Ir kaip jie sutaria su vaikais ar gyvūnais, ar nesunkiai pritampa naujuose namuose.

Kad augintinio pasirinkimas nebūtų atsitiktinis ar skubotas, Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centras inicijavo naują visuomenės švietimo projektą „PENKTADIENIO ŠUO: pažinkime šunų veisles“.

Projekto sumanytojai tikisi, kad nemokami virtualūs susitikimai su patyrusiais šunų veisėjais pasitarnaus atsakingai renkantis naująjį šeimos narį. Todėl kiekvieną penktadienį būsimųjų šunų mylėtojų lauks nauja pažintis vis su kita šunų veisle. Pokalbiai bus transliuojami LKD „Facebook“ paskyroje bei LKD „Youtube“ kanale.

Lapkričio 6-ąją „Penktadienio šuo“ supažindins su australų aviganiais. Protingais, ištikimais, turinčiais stiprų ganymo instinktą, energingais ir mokančiais pajuokauti. Apie juos kalbės australų aviganių mylėtojai Aurelija ir Andrius Martinoniai.

Po savaitės bus galima susipažinti su baltakailiais „vestukais“, vakarų Škotijos baltaisiais terjerais. Vėliau – su Japonijoje išveistais šiba inu, Rodezijos ridžbekais, ispanų vandens šunimis, kurtsharais ir kitais šunimis.
Julijos Tranelytės nuotr.

Jeigu jūsų penktadieniai užimti, pokalbių įrašus galėsite peržiūrėti vėliau, jums patogiu laiku, kartu su visa šeima ir artimaisiais. Juk renkatės ne bet ką, o būsimąjį šeimos narį.

Pristatydami savo patirtį Lietuvos kinologų draugijos šunų veisėjai tikisi, kad būtent jūs ištrauksite jų išveistam šuniukui patį geriausią bilietą – laimingą gyvenimą, ir kad jis gyvens pačiuose geriausiuose namuose.