„Organizuodami šią šventę norime atkreipti dėmesį į gyvūnų gerovę bei minime organizacijos VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ įkūrimo metines – džiaugiamės, kad organizacija gyvuoja jau 11 metų. Šia proga norime pakviesti švęsti kartu visus, neabejingus gyvūnams – tai labai reta proga šeštadienio popietę praleisti smagiai bendraminčių – gyvūnų mylėtojų būryje. Pasirūpinome, kad šventės metu netrūktų užsiėmimų – bus ką veikti ir suaugusiems, ir vaikams“ – teigia šventę rengiančios nevyriausybinės organizacijos VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ (GGI) vadovė Beatričė Vaitiekūnaitė-Pliuskė.

Į renginį atvyks 25 įmonių ir organizacijų atstovai, kurie bendraus su renginio dalyviais, konsultuos, atliks profilaktinę gyvūnų apžiūrą, ves paskaitas, kvies dalyvauti konkursuose ir laimėti vertingus prizus.

„Gyvūnų gerovės diena“ – tai jau tradiciniu tapęs GGI renginys, šiemet išskirtinis tuo, kad jame dalyvaus kaip niekada daug veterinarines ir gyvūnų priežiūros paslaugas teikiančių įmonių ir organizacijų, savo srities profesionalų. Renginio dalyvius vienija bendras tikslas – priminti visuomenei, kad gyvūnai – juslios būtybės, kuriomis būtina tinkamai pasirūpinti.

Anot įmonės „PetCity“ marketingo vadovės Viltės Kunevičiūtės, tokie renginiai padeda visuomenę supažindinti su aktualiomis gyvūnų gerovės problemomis, skatina detaliau gilintis į problemų priežastis ir drauge ieškoti šių problemų sprendimo būdų. „Tapo tradicija kiekvienais metais dalyvauti GGI rengiamoje šventėje, tad šie metai – ne išimtis. Kartu metai iš metų dirbame prie įvairių iniciatyvų vardan vieno bendro tikslo – gyvūnų gerovės. Augintinius matome kaip pilnaverčius šeimos narius, tad kartu su GGI siekiame, kad kiekvienas augintinis galėtų tokiu jaustis“ – teigia V. Kunevičiūtė.

Renginyje – nemokamos veterinarų konsultacijos ir profilaktinė gyvūnų apžiūra

Atvykę į renginį dalyviai turės galimybę pabendrauti su gyvūnų priežiūros specialistais, veterinarais ir išsiaiškinti jiems rūpimus klausimus. Renginyje nemokamai konsultuos ir teiks profilaktinės veterinarinės apžiūros paslaugas veterinarijos klinikos „PetCity“, „MiniVet“ (UAB Lazdynėlių veterinarijos klinika), „DR. VET“ ir veterinarijos vaistinių tinklas „VET1“ atstovai. Veterinarijos klinikos taip pat kvies sudalyvauti loterijose, konkursuose ir laimėti vertingus prizus.
Šventės programa

V. Kunevičiūtės teigimu, tokių kaip „Gyvūnų gerovės diena“ renginių metu teikiamos nemokamos veterinarinės paslaugos ugdo sąmoningumą gyvūnų priežiūroje bei suteikia galimybę iš anksto pastebėti augintinio negalavimus ar ligą bei užkirsti kelią jos plitimui.

„Renginyje tikimės susitikti ir artimiau susipažinti su gyvūnų šeimininkais ir jų mylėtojais bei padėti jiems geriau suprasti savo augintinį, jo priežiūrą ir sveikatos problemas. Veterinarų komanda nemokamai konsultuos atvykusius šeimininkus, vertins bendrąją gyvūno sveikatos būklę. Renginio metu apsilankiusiųjų lauks ir ortopedė-traumatologė bei dermatologė, tad augintinių savininkai galės gauti reikiamos informacijos ir šių veterinarinių sričių klausimais“ – apie „PetCity“ veiklas renginyje pasakoja V. Kunevičiūtė.

Gyvūnų mitybos klausimais renginyje konsultuos ir kvies dalyvauti žaidime su prizais „Josera“, „Royal Canin“, „Quattro“ (AB „Kauno grūdai“), „Mars Lietuva“.

Šunų centras „Geri namai“ ir Hidroterapijos centras „Rubis“ demonstruos kaip atlikti mini masažus šunims ir bus galima pasikonsultuoti su šių organizacijų hidroterapijos ir reabilitacijos specialistais. Taip pat vyks uostymo žaidimai, bus pristatomi uostymo kamuoliukai bei kitos su uostymu susijusios veiklos.

Šventėje dalyvaus ir konsultacijas teiks ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos atstovai, kurie dalyviams taip pat parengė viktorinas su prizais.

Renginyje su įvairiais prizais ir loterijomis taip pat dalyvaus „Antkakliai Šiaurė“, „Hanso mama daro”, „The Moonkid“, „Irmos guoliai augintiniams“ ir „Superkatė“.

Gyvūnų priežiūros patarimai ir naujovės – šventėje skaitomose paskaitose

Svarbi renginio dalis – tai specialiai tam įrengtoje Lrytas.lt palapinėje profesionalų skaitomos paskaitos gyvūnų priežiūros tema. Šventės metu paskaitos vyks 12:10–15:00 val.

Paskaitos metu gyvūnų auklė į namus Aliona Krištopaitienė papasakos apie kačių išleidimo į lauką pasivaikščioti grėsmes. LSMU Kinologijos centro atstovai Ugnė Nedzinskaitė ir Mindaugas Sėjūnas bei „Šuniukų fėja“ Skaistė Svidraitė analizuos „griežtų“ antkaklių naudojimo problematiką.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos atstovė Gintarė Mockevičienė kalbės apie pasirengimą būti atsakingu šeimininku bei kaip juo tapti.

Kinologas Rolandas Eidininkas papasakos apie šunų uoslės svarbą ir kaip ją lavinti bei apie tai, kas yra „K-9 Detector Lietuva“.

Suaugusių ir mažųjų šventės dalyvių laukia išskirtinės ir linksmos pramogos

Edukacijas apie tai, kaip mažiesiems gyvūnų šeimininkams būti atsakingais gyvūnų augintojais ves „Mars Lietuva“ atstovai, kurie taip pat pakvies sudalyvauti viktorinoje ir laimėti įsteigtus prizus.

Festivalis gyvūnų gerovei – „Spaudžiam leteną“ kvies mažuosius šventės dalyvius į jų palapinėje įrengtą vaikų užimtumo erdvę.

Dogs of Vilnius“ palapinėje dalyviai ras ryškią foto sienelę ir profesionalų fotografą – visi norintys galės pasidaryti nemokamai nuotrauką, kurią vėliau galės atrasti socialinių tinklų erdvėje.

Sudalyvauti linksmoje rožinėje fotosesijoje su savo augintiniu kvies ir augintinių paslaugų paieškos ir teikimo platformos „Boop“ atstovai. Taip pat dalyviams bus siūloma tapti augintinių auklėmis ir gauti „Boop“ sertifikatą.

„Vivid Vilnius“ kvies sudalyvauti viktorinoje apie šunų istoriją ir šunis Vilniuje taip pristatant ekskursiją „Šuniškų pėdelių keliais“. Viktorinos nugalėtojams bus įteikti prizai – kvietimai į ekskursiją. Toje pačioje palapinėje įsikūrusios įmonės „Remis3D“ įkūrėjas Remigijus pademonstruos 3D spausdintuvu pagamintą pasvirąjį laikiklį šuns dubenėliui, kuris dar gali būti ir individualizuotas.

Jūsų ir augintinio šaržą nupieš komanda iš sarzai.lt (paslauga mokama, tačiau dar galite spėti sudalyvauti Facebook paskyroje GGI-Gyvūnų gerovės iniciatyvos vykstančiame konkurse ir šaržą laimėti nemokamai).

Na o pagrindinėje GGI palapinėje viso renginio metu vyks įspūdinga loterija be pralaimėjimų bei galėsite sužinoti apie organizacijos vykdomas veiklas, įskaitant ir GGI projektus „Draugiški Gyvūnams“ bei „neBrisius“.

Šventės „vinis“ – šunų augintojų bėgimo su savo keturkojais varžybos

Festivalį vainikuos jau tradicinėmis tapusios šunų augintojų bėgimo su savo keturkojais lenktynės. Pernai metais lenktynių dalyviai bėgo už Ukrainą, šiemet bėgimu kviečiama atkreipti dėmesį į beglobius gyvūnus, kurie savimi pasirūpinti negali ir kuriems labai reikalingos visų mūsų rankos ir širdys.

Bėgimo su šunimi lenktynės vyks trijose kategorijose – atskirai varžysis maži, vidutiniai ir dideli šunys, kurie kartu su savo šeimininkais turės įveikti 25 metrų trasą. Dalyvių laukia atminimo dovanėlės, vertingi prizai, o kiekvienoje kategorijoje lenktynes nugalėję šunų šeimininkai kartu su savo augintiniais bus paskelbti kitų metų lenktynių ambasadoriais.

Lenktynių taisyklės ir registracijos forma skelbiama internete ČIA.