Festivalio organizatoriai – nevyriausybinė organizacija VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ (GGI) šventės dalyviams parengė turiningą programą. Dalyvių su loterijomis, konkursais, prizais lauks daugybė gyvūnais besirūpinančių įmonių ir organizacijų. Šventės dalyviai su gyvūnų specialistais galės pasikonsultuoti rūpimais klausimais, užmegzti kontaktus, o specialiai tam įrengtose palapinėse vyks diskusijos naminių gyvūnų auginimo klausimais.

Festivalį vainikuos jau tradicinėmis tapusios šunų augintojų bėgimo su savo keturkojais lenktynės, kurių dalyviai bus apdovanoti vertingais prizais.
Gyvūnų gerovės diena

„Tokios lenktynės – tai tiek šuniuko savininkui, tiek ir pačiam gyvūnui smagi patirtis – savotiškas ištikimybės ir paklusnumo išbandymas. Juk tam, kad gyvūnas bėgtų kartu su savo šeimininku tikslo link – visų pirma turėtų būti stiprus abipusis ryšys, o tokios lenktynės kaip tik ir leidžia šį ryšį „pasimatuoti“ ir sustiprinti“ – lenktynėse dalyvauti ragina organizacijos GGI vadovė Beatričė Vaitiekūnaitė-Pliuskė.

Pernai metais lenktynių dalyviai bėgo už Ukrainą, šiemet už gyvūnų gerovę – bėgimu kviečiama atkreipti dėmesį į beglobius gyvūnus, kurie savimi pasirūpinti negali ir kuriems labai reikalingos visų mūsų rankos ir širdys. Taigi, renginiu taip pat siekiama atkreipti dėmesį į beglobių gyvūnų problemą šalyje pagalvojant, ką kiekvienas iš mūsų galėtume padaryti, kad jų būtų mažiau.

Gyvūnų gerovės diena

Bėgimo su šunimi lenktynės vyks trijose kategorijose – atskirai varžysis maži, vidutiniai ir dideli šunys, kurie kartu su savo šeimininkais turės įveikti 25 metrų trasą. Dalyvių laukia atminimo dovanėlės, vertingi prizai, o lenktynes nugalėję šuns šeimininkas kartu su savo augintiniu bus paskelbti kitų metų lenktynių ambasadoriais.

Registruotis gali visi norintys išbandyti savo ir augintinio tarpusavio ryšio stiprumą ir kojų miklumą. Kaip teigia šventės organizatoriai – specialaus pasirengimo nereikia, tačiau būtina susipažinti su taisyklėmis, kurių organizatoriai, siekiant užtikrinti dalyvių saugumą, prašys laikytis visų lenktynių metu.

Lenktynių taisyklės ir registracijos forma skelbiama internete čia.
Gyvūnų gerovės diena

Anot GGI vadovės Beatričės Vaitiekūnaitės-Pliuskės, šių metų „Gyvūnų gerovės dienos“ šventė – tiek dėl bėgimo su šunimi lenktynių, tiek ir dėl pačios renginio koncepcijos – ypatinga, todėl organizatoriai kviečia nepraleisti progos joje sudalyvauti: „Jau ne vienerius metus Vingio parke rengėme GGI gimtadienio šventę, kuri buvo skirta daugiau pristatyti mūsų partnerius, rėmėjus, draugus, atstovaujančius gyvūnų gerovę. Turime ambiciją šiais metais šventę maksimaliai atverti visuomenei, kad visi turėtų progą susitikti vienoje vietoje ir tame smagiame šurmulyje susipažinti, pasidalinti patirtimi, pasikonsultuoti. Tad šiemet šventės lankytojų su savo stendais lauks kaip niekad daug įmonių ir organizacijų, jų įsteigtų prizų, nemokamų konsultacijų, produktų mėginių, paskaitų, pramogų. Taip pat bus galimybė įsigyti tai, kas patinka“.

Informacija apie šventę skelbiama GGI interneto svetainėje ir socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.