Kaunietė tapo šiurpaus įvykio liudininke: teigia, kad vyras šunį siundė ne tik ant katino

Grupėje „Mūsų augintinių vaizdeliai ir nuotraukos“ kaunietė Kamilė Pečiulytė paskelbė įrašą, kuriuo tikisi surasti galimai pavojingą šuns šeimininką. Ji nurodo, kad veiksmas vyko Kaune, V. Krėvės g. 57B.

„Šuo panašus į pitbulį, be antsnukio, agresyvus. Prie mano akių užpuolė katę ir ją mirtinai sudraskė. Bandžius sudrausminti žmogų, kad bent gelbėtų tą katę ar drausmintų šunį, tačiau jis tiesiog tempė šunį už antkaklio, kol jis kratė katytę. Pasakius, kad bus kviečiama policija už jo veiksmus, pradėjo siundyti šunį ant manęs ir paleisti ant viso pavadžio“, – įvykių seka dalinasi K. Pečiulytė.
Juodas katinas, asociatyvi nuotr.

Kaunietė tikina, kad nenuleis rankų tol, kol nesuras šunį vedžiojusio vyro. Todėl socialiniuose tinkluose ji paskelbė įrašą, kuriame prašo internautų padėti atpažinti šuns šeimininką, kurio veiksmai vertinami kaip žiaurus elgesys su gyvūnais.

Kauno apskrities vyriausiais policijos komisariatas taip pat patvirtina, kad policijos pareigūnai vykdo šuns šeimininko paiešką.

Dresuotoja įspėja: jei akylai stebėti aplinką nepakanka, reikalingas antsnukis

Vertindama įvykio aplinkybes, dresuotoja Karina Ščuckytė pažymi, kad kiekvienas šuns šeimininkas privalo prisiimti atsakomybę už savo augintinio veiksmus.

„Labai gaila, kai nukenčia nekalti gyvūnai. Šiuo atveju mes nežinome, ar situacija ir sukelta buvo tyčia, ar šeimininkas tiesiog pabėgo nuo atsakomybės. Ne tik visiems draugiški šunys turi teisę būti vedžiojami gatvėje, tačiau šeimininkas privalo prisiimti atsakomybę ir imtis prevencijos veiksmų, kad apsaugotų aplinkinius“, – teigia dresuotoja.
Karina Ščuckytė

Pasak jos, jeigu žinote, kad jūsų augintinis gali pulti žolėje jūsų nepastebėtą katę ar pribėgusį šuniuką, šuniui patogaus antsnukio naudojimas – puiki mintis. Vis dėlto, jeigu šeimininkams nepavyksta susitvarkyti su nepageidaujamu šuns elgesiu, tokiems žmonėms reikėtų kreiptis dresuotojų pagalbos.

„Aš dažnai rekomenduoju plastikinius antsnukius, kadangi jie leidžia šuniui lekuoti ir yra pakankamai tvirti, kad apsaugotų nuo įkandimo. Taip pat jie apsaugo nuo maisto rinkimo nuo žemės, kas gali būti pavojinga jūsų šuniui. Jeigu antsnukis nenaudojamas, šeimininkas privalo akylai stebėti aplinką, kad laiku sureaguotų. Net jeigu incidentas gali įvykti dėl kito šeimininko atsakomybės trūkumo, tarkime, prie jūsų didelio pavadėliu vedamo šuns pribėgus palaidam mažam šuniui, nepamirškime, kad kitas gyvūnas nekaltas. Ir jeigu mes galime juos apsaugoti, turėkime pakankamai meilės gyvūnams tai ir padaryti“, – sako K. Ščuckytė.