Pasipylė audringos internautų reakcijos: elgesys su gyvūnu – nederamas

„Labas vakaras, sveiki visi susirinkę. Šį vakarą programoje išgirsite cirko numerį „helicopter“, – tokiais žodžiais pradedamas vaizdo įrašas, kuriame rožine striuke apvilktas šunelis, prisegtas prie pavadėlio, pakeliamas į orą ir sukamas aplink aktorių.

Vaizdo įraše aktorius pridėjo komentarą, kad „šuns pavadėlis per pažastis, tai nepradėkim skandalint“, tačiau tai nepadėjo, ir „skandalinimas“ prasidėjo.

Internautų reakcijos turbūt nebuvo tokios, kokių aktorius tikėjosi – kilo tikra pasipiktinimo banga, dažnam atrodė nesuvokiama, kaip galima taip pasielgti su šunimi. Vaizdo įrašu kritikuodami elgesį su gyvūnu persidalino žurnalistai Rita Miliūtė ir Andrius Tapinas, VšĮ „Šuniukų fėja“ įkūrėja Skaistė Svidraitė ir kiti gyvūnų gerovei neabejingi žmonės.

„Gal žinot, kiek kaukolėj laisvos vietos turi būti, kad šunį tąsydamas dėmesio stoką bandytum kompensuoti?“, – dalindamasi vaizdo įrašu, komentuoja R. Miliūtė.

„Tai yra labai blogai. Daryti cirką iš šunų taip keliant jiems stresą yra nepateisinama. Šuo labai aiškiai parodo savo emociją po sukimo – paspausta uodega, drebulys“, – reaguoja žurnalistė ir taksų veisėja Skaiva Jasevičiūtė.

„Tauta turi pažinoti savo didvyrius“, – dalindamasi vaizdo įrašu, komentuoja S. Svidraitė. Vos per keletą valandų įvairiose paskyrose persidalintas vaizdo įrašas surinko šimtus tūkstančių peržiūrų ir šimtus pasipiktinimo komentarų.

Aktorius pasidalino atsiprašymu: šunelis sveikas, gyvas ir mylimas

Penktadienio rytą aktorius prisipažino nesitikėjęs tokios reakcijų lavinos ir savo paskyroje pasidalino atsiprašymu teigdamas, kad savo veiksmais neturėjo jokių blogų intencijų, o šunį neva supo taip, kaip įprasta supti ir vaikus už pažastų. Aktorius tikina, kad gyvūnas sveikas ir laimingas.

„Tai labas rytas. Šį penktadienį pasisveikinimą pradėsiu kiek kitaip, nei įprastai – atsiprašymu. Grįžkime prie incidento su šunimi. Visų pirma, noriu pasakyti, kad jis sveikas, gyvas, mylimas, prižiūrėtas, išmaudytas, pamaitintas ir visaip kaip nučiūčiuotas. Ir nesu aš nei sadistas, nei blogas žmogus. Visus mus vaikystėje tėvai ir seneliai, paėmę už pažastų, pasukdavo ratu ant rankų. Ir aš ką žinau – aš negalvojau, kad tai gali išvirsti į tokią baisią tragediją. Ir ne, aš nepalaikau smurto prieš gyvūnus. Gyvūnus aš labai myliu ir gyvūnai myli mane. Matytumėte, kaip ta kalytė laksto paskui mane ir nepaleidžia manęs ramybėje“, – sako G. Ivanauskas.

„Reikėtų tiesiog atskirti bajerį, šiuo atveju gal netinkamą, nuo smurto ir netinkamo elgesio su gyvūnais. Dar kartą tikrai nuoširdžiai atsiprašau. Dar vienas dalykas – taip, aš kartas nuo karto aukoju gyvūnų globos namams ir visais įmanomais būdais raginu tai daryti kitus. Dabar tie žmonės, kurie vadina mane debilu, dalbajobu, išsigimėliu ir kurie linki man nudvėsti, naudoja tokį patį, gal didesnį psichologinį smurtą. Bet nesvarbu, palikime tai antrame plane. Visų pirma, prieš smerkiant kitus, reikėtų pasižiūrėti į save“, – atsiprašydamas sako aktorius.