Kaip rašoma įmonės pasidalintame pranešime, jau daugelį metų draugišką augintiniams (angl. pet-friendly) politiką biure taikanti įmonė leidžia darbuotojams penktadieniais atvykti į darbus drauge su mylimu keturkoju. Tačiau net ir įprastą darbo dieną „Devbridge“ įmonėje galima sutikti kelis šunis. Tai tapo ypač aktualu tiems darbuotojams, kurie karantino metu su augintiniais įprato kasdien daug laiko leisti kartu.

Anot įmonės darbuotojų, pandemijos metu augintiniai įprato nuolat būti šalia, tad vykimas į biurą kartu ne tik pakelia nuotaiką augintiniams, bet ir sukelia geras emocijas kolegoms. Nenorintys augintinių vienų palikti namuose visada yra kviečiami į darbą atvykti kartu, tačiau prieš tai būtina įspėti biuro administraciją ir kolegas.

Nors pasitaiko įvairių situacijų, kai augintiniai prašo kolegų dėmesio, nori žaisti ar išdykauja, iš kiekvieno reikalaudami skanėstų, augintinių šeimininkai žino, kad gyvūnams atėjus į darbą būtina laikytis ir gero elgesio taisyklių: nekelti triukšmo, netrukdyti aplinkinių, toleruoti kitus gyvūnus bei leisti savo šeimininkams ramiai darbuotis.

JAV jau normalia praktika tapęs augintinių atsivedimas į darbo vietą vis labiau populiarėja ir Lietuvoje. Sprendimo naudą įvertina ne tik įmonės senbuviai, bet ir maloniai nustemba prie įmonės naujai prisijungę kolegos.

Kaip IT įmonės darbuotojų augintiniams sekasi dirbti, pamatykite fotoreportaže.