Iniciatyva „Menas be karūnos“ startavo pandemijos laikotarpiu, tuomet dailininkai, aktoriai, fotografai, muzikantai bei kiti kūrėjai dovanojo savo kūrybą mainais į paramą medikams ir taip surinko daugiau nei 10 000 Eur, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Į iniciatyvą Menas be karūnos per pandemiją susibūrę menininkai šiandien, sustiprinę savo gretas, sugrįžta norėdami paskatinti Jus dar daugiau prisidėti prie paramos Rusijos užpultai Ukrainai rinkimo. Mes vertiname laisvę ir darydami tai, ką mokame geriausiai, siekiame padėti kovojantiems dėl jos. Kartu mes esame stiprūs,“ – sako paramos rinkimą inicijuojančios galerijos „Contour Art Gallery“ savininkė Vilma Mačianskaitė.

Menininkai kurdami pasaulį jaučia kiekviena kūno ląstele, o neteisybę ir smurtą išgyvena dar jautriau nei visi. Gal todėl, kai reikia apginti savo šeimą, žemę ir laisvę – dauguma jų stoja į kovą net nesusimąstydami. Tai įrodė ir Ukrainos menininkai iš prožektorių nušviestų scenų ar dažais kvepiančių studijų stodami į karių gretas ar kurdami armijai reikalingas kovos priemones. Lietuvos kūrėjai, prie šios kovos prisideda bent savo kūryba. Skatindami paramą Ukrainos žmonėms padedantiems fondams, menininkai dovanoja savo laiką ir talentą.

Išskirtinius pasiūlymus aukojantiems lėšų parengė menininkai Laisvydė Šalčiūtė, Antanas Sutkus, Raimondas Gailiūnas, Kęstutis Grigaliūnas, Dainius Trumpis, Julijonas Urbonas, Vytautas Viržbickas, Žygimantas Augustinas, Birutė Zokaitytė, Diana Remeikytė, Felicija Dudoit, Vytautas Tomaševičius, Eglė Vertelkaitė ir Saulius Paukštys, aktoriai Rolandas Kazlas, Jolanta Dapkūnaitė, Giedrius Savickas, Arūnas Sakalauskas, Martynas Nedzinskas, operos solistė Viktorija Miškūnaitė, pianistas Darius Mažintas, operos solistas Antanas Zakarauskas, dainininkė Migloko. Prie šios iniciatyvos jungiasi Lietuvos nacionalinis dramos teatras, Valstybinis jaunimo teatras, Vilniaus mažasis teatras, Kauno kamerinis teatras, Auros šokio teatras, Veronikos Chi Chi kvartetas, floristas Mantas Petruškevičius ir jo Flower Couture, styginių kvartetas IPA.

Iniciatyvos draugai ir didžiausi pagalbininkai – iniciatyvos internetinės svetainės autoriai Epalete. komunikacijos agentūra Bosanova, klubas Jazz Cellar 11.

Iniciatyva „Menas be karūnos“ pasirinko du aktyviai paramą Ukrainos žmonėms renkančius ir tikslingai ją teikiančius fondus:

1. Organizacija „Blue-Yellow“ (VŠĮ „Mėlyna ir geltona“), nuo 2014 metų remianti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas, savanorius bei nuo karo nukentėjusius civilius. Lietuvoje įkurta organizacija yra sukūrusi platų draugų ir partnerių tinklą Ukrainoje ir tarptautiniu mastu.

2. „Gelbėkit vaikus“ – Organizacija „Gelbėkit vaikus“ rūpinasi į Lietuvą atvykusiais vaikais ir nėščiomis moterimis, bei padeda kolegoms „Save the Children Ukraine“ besirūpinantiems Ukrainoje likusiais vaikais.

Žmonės, paaukoję šiems fondams nuo iniciatyvos pradžios, kovo 11 dienos ir mokėjimo kopiją atsiuntę elektroniniu paštu parama@menasbekarunos.lt, galės pasirinkti dovaną iš parengto dovanų sąrašo, skelbiamo adresu www.menasbekarunos.lt. Šiame puslapyje rasite ir fondų sąskaitas bei kitą su šia iniciatyva susijusią informaciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją