„Prokuratūra prašo aštuonerių metų“, – pranešė nepriklausoma svetainė „Mediazona“, remdamasi Sankt Peterburgo teismo salėje buvusiu žurnalistu.

33 metų A. Skočilenka apkaltinta dezinformacijos apie Rusijos kariuomenę platinimu. Įstatymas, numatantis maksimalią 10 metų laisvės atėmimo bausmę, buvo priimtas 2022 m. vasarį Maskvai užpuolus Ukrainą ir naudojamas karo kritikams nutildyti.

A. Skočilenka teisiama neatsižvelgiant į jos sveikatos būklę, ji serga celiakija ir turi įgimtą širdies ydą. Jos motina Nadežda Skočilenka praėjusį mėnesį naujienų agentūrai AFP sakė, kad „reali įkalinimo bausmė jai būtų tiesiog katastrofa“.

„Mediazona“ paskelbė nuotrauką, joje matyti marškinėlius su taikos ženklu vilkinti A. Skočilenka teisiamųjų narve. Svetainė pranešė, kad posėdyje dalyvavo Vokietijos diplomatai ir kai kurie kultūros veikėjai.

A. Skočilenkos pranešimuose, pakeitusiuose kainų etiketes, buvo kalbama apie Rusijos bombarduojamus Mariupolio gyventojus. Ji buvo sulaikyta, kai apie pakeistas etiketes policijai pranešė pirkėjas.

„Žodžiai, kad Rusija užpuolė Ukrainą, yra melagingi“, – citavo prokurorą „Mediazona“. „Specialiosios karinės operacijos tikslas yra apsaugoti Donbaso piliečius nuo agresijos“, – pridūrė prokuroras, pavadinęs karą Kremliaus naudojama fraze.

Už nepritarimą karui Rusija sulaikė, įkalino arba skyrė baudas tūkstančiams rusų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją