Penktadienį – kūrybinio verslo užkulisiai

Penktadienį „Delfi“ salėje programa prasidės susitikimu su socialinių tinklų žvaigždėmis Edvinu Malako (@edvuxha), Paulina Banaityte(@paulabanattii), Milana Bernatavičiūte (@mbernataviciutee), kuriuos kalbins Gustas Ramonas. Jie papasakos, kaip kartais visa kūrybinė studija gali būti tavo kišenėje ir ko reikia, kad to pakaktų sėkmei pasiekti. Vėliau populiarusis Paul de Miko kalbins svečius iš užsienio, socialiniuose tinkluose populiaraus turinio „Natural Habitat Shorts“ kūrėjus Brennan Brinkley, Nicole Low ir Tyler Kula, kurie pasidalins savo kūrybinio darbo ir bendradarbiavimo komandoje užkulisiais.

Baigiantis penktadienio programai Paul de Miko grįš prie Lietuvos aktualijų ir apie kino teatrų veikimo subtilybes kalbins „Multikino“ marketingo vadovą Raimundą Bilinską, „Forum Cinemas“ direktorių Gintarą Plytniką ir „Cinamon“ marketingo vadovę Astą Norvilienę.

Savaitgalis su legendomis

Šeštadienį „Delfi“ salę privaloma aplankyti Hario Poterio gerbėjams – 12 val. čia gyvoje diskusijoje dalyvaus šiame filme Semą Finiganą vaidinęs aktorius Devonas Murray. O 15 val. festivalio lankytojus neabejotinai apims malonus nostalgijos jausmas, nes „Delfi“ salėje jų lauks garsusis aktorius Adrianas Paulas, daugeliui pažįstamas tiesiog kaip Dankanas Maklaudas, nemirtingasis „Kalnietis“, iš populiarumo rekordus mušusio 90-ųjų serialo, kurį kalbins iš Las Vego atvykęs, Holivude dirbęs scenaristas ir profesorius Jaqas Greensponas. Negalintys dalyvauti šiame pokalbyje, antrą šansą turės sekmadienį – „Delfi“ salėje „Kalnietį“ 14 val. kalbins Justinas Jankevičius.

J. Greensponas sekmadienį 13 val. „Delfi“ salėje kalbins dar vieną tarptautinę žvaigždę – aktorių Seaną Gunną, labiausiai žinomą iš savo vaidmenų filmuose „Galaktikos sergėtojai“ ir seriale „Gilmoro merginos“. Ir tai – dar ne viskas. Per tris renginio dienas „Delfi“ salėje galėsite daugiau sužinoti apie virtualius influencerius, interneto komiksus, anime kultūrą Lietuvoje, memų sėkmės paslaptis, iliustratorių darbo užkulisius ir daug daugiau. Visą programą galite rasti čia.

Veiklos – pagal kiekvieno skonį

Šeštajame „Comic Con Baltics 2024 powered by Samsung“ renginyje lankytojų lauks ne tik susitikimai su kūrybinio pasaulio žvaigždėmis, diskusijos, bet ir naujausių kompiuterinių žaidimų bei technologijų pristatymai išskirtinėje „Baltics Gaming Expo“ erdvėje, didžiausias Baltijos šalyse cosplay konkursas, naujausių filmų pristatymai, „Meet Lithuanian Film Industry“ platforma, kviečianti dalyvauti pokalbiuose su ryškiausiais, pasauliniame lygmenyje žinomais Lietuvos kino industrijos atstovais, interaktyvi šeimų erdvė, kone šimtą populiariosios kultūros menininkų kasmet apjungianti „Menininkų alėja“, daug įdomybių pasiūlysianti prekybininkų erdvė, įspūdingos dekoracijos iš garsiausių pasaulio filmų bei serialų ir daug kitų įdomybių.

Pirmoji renginio diena, gegužės 24 diena, penktadienis, renginyje skirtas mokykloms. Su Kultūros pasu įėjimas – nemokamas.