Kovo 13 dieną su formuluote „dėl techninių priežasčių“ buvo atšauktas spektaklis „Jaudulys“ Tovstonogovo didžiajame dramos teatre – autorinis I. Vyrypajevo pastatymas su rusų aktore Alisa Freindlikh pagrindiniame vaidmenyje. Kitos datos afišoje neskelbiamos.

Tautų teatras atšaukė spektaklį „Irano konferencija“ (kovo 22, 29 ir balandžio 16 d.). Kovo 31 ir balandžio 9 dienomis Voronežo kameriniame teatre nevyks spektakliai pagal šią pjesę.

Novosibirsko teatre „Gaublys“ Elenos Nevežinos režisuotas „Irano konferencija“ pastatymas atšauktas iki sezono pabaigos: teatro interneto svetainėje paskelbtame tvarkaraštyje nuo kovo iki birželio prie kiekvienos parodymo datos parašyta, jog jis atšauktas.

Kovo 11 d. Fiodoro Volkovo vardu pavadinto Jaroslavlio teatro tinklalapyje buvo paskelbta žinia „apie tai, kad neįmanoma parodyti spektaklio „Saulės linija“, numatyto kovo 16 ir 30, balandžio 6 ir 12 dienomis. Teatras atšaukė spektaklį su „paaiškinimu“, neva, tokius dramaturgo I. Vyrypajevo veiksmus laiko nepriimtinais, visų pirma žiūrovų atžvilgiu. „Nenorime, kad per teatro meną būtų primetama vienpusė politinė pozicija, o žiūrovas prieš savo valią būtų įtraukiamas į tam tikras akcijas“, – paskelbė teatras savo poziciją.

Minėtame laiške I. Vyrypajevas apie savo sprendimą pervesti paramą Ukrainai, rašė: „Teatrus finansuoja Rusijos valstybė, kuri dabar kariauja nusikalstamą karą prieš Ukrainos žmones, žudo šios šalies piliečius, naikina infrastruktūrą, noriu informuoti, kad visus pinigus, kuriuos gausiu už spektaklius, pervesiu į paramos Ukrainai fondus. Žinoma, (ir aš noriu tai pabrėžti), šie pinigai bus naudojami tik taikiems tikslams, ir jokiu būdu ne kariniams.“ Visą laišką galima rasti ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją