Laidos „Delfi rytas“ rubrikoje „Knyginėjimai trumpai“ R. Gaučas pasakojo, kad viskas prasidėjo nuo to, kai jis, ypatingai mėgstantis močiutės gaminamą gruzdintą vištieną, sumanė nufilmuoti, kaip ji ją gamina ir paskelbė įrašą internete.

„Pagalvojau, kodėl gi jos nenufilmuoti, kad ir kiti žinotų, ką močiutė moka, kaip tą vištieną ruošti“, – prisiminė jis.

Eksperimentas pavyko ir sulaukė dėmesio, tad po jo sekė kiti. Ir nors močiutė iš pradžių kiek varžėsi kameros, galiausiai ją prisijaukino. „Dabar net ji mane labiau skatina, kada filmuosime kitą“, – juokėsi R. Gaučas.

Močiutės receptai

Kai filmuotų video prisikaupė netoli šimto, jie nusprendė, kad laikas receptus sudėti ir į knygą. Daugiausiai tai – lietuviški patiekalai, kaip cepelinai, šaltibarščiai, žemaičių blynai ar zrazai, tačiau kulinarinio smalsumo neprarandanti Biruta įdėjo ir kelis išmėgintus egzotinius patiekalus. Visgi, ji neslepia, labiausiai žmones domina kulinarinės tradicijos, kurias ji išmoko dar iš savo mamos, mokykloje, ar tais laikais, kai teko dirbti valgykloje virėja.

Pasak R. Gaučo, jų knygos skaitytojai – žmonės, kurie nori valgyti lietuvišką maistą, išmokti kažką naujo, ar sužinoti tą vienintelį puikų receptą. „Dauguma receptų lyg ir žinomi, bet kaip tiksliai padaryti? Internete galima rasti daugybę receptų, bet ar tikrai bus gerai? O čia viskas tikrai patikrinta, ištobulinta“, – pasakojo jis.

Ir idėjų, ką dar gaminti, duetui tikrai netrūksta – labiau tikėtina, nebent, kad jiems pabostų kurti filmukus, prisipažįsta R. Gaučas. Bet kol kas jie kuria toliau ir ragina prisijungti ir kitus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją