Pirmą kartą dalyvauti festivalyje buvo atrinkti ir lietuvių fotomenininkai Renatas Neverbickas ir Ramūnas Danisevičius su paroda “Vilnius-Berlynas. Susitikimai”, atidaroma spalio 21 dieną Lietuvos Respublikos ambasados Vokietijoje patalpose. Vilniuje ir Berlyne gyvenančių fotografų nuotraukose užfiksuoti netradiciniai abiejų miestų veidai. R.Neverbickas savo nuotraukose pateikia nespalvotą, paslaptingą, iš pirmo žvilgsnio turistui nematomą Berlyną ir jo gyventojus. R.Danisevičiaus Pinhole technika atliktose nuotraukose Vilnius sunkiai atpažįstamas ir labiau primena pasakų knygos iliustracijas. Lietuvoje puikiai žinomi fotomenininkai, anksčiau buvę kolegos, po dvejų metų išsiskyrimo dabar susitinka parodų salėje, kur kiekvienas pristato po 11 savo mylimų miestų nuotraukų.

Pasak parodos kuratorės Linos Neverbickienės, paroda sudaryta netikėtumo principu. “Vilnius dažniausiai rodomas pasauliui kaip egzotiškasis Europos pakraštys su sovietinio paveldo likučiais ar audringą istoriją atspindinčiais veidais. Šį kartą norėjome į Vilnių pažvelgti šviesiai, linksmai ir nebanaliai, ką radome R.Danisevičiaus senąja fotografine technika atliktose nuotraukose. R.Neverbicko nuotraukose nerasime nei Branderburgo vartų, nei televizijos bokšto, nei žymiosios Berlyno sienos, o tik multikultūrinę miesto gyventojų įvairovę, kurią jis dažnai atskleidžia naudodamas fotografinio paradokso metodą.

“Džiaugiamės, galėdami pristatyti du lietuvių menininkus su savitais ir labai skirtingais darbais tarptautinei auditorijai ir tikimės nemažo lankytojų susidomėjimo, - sakė Lietuvos kultūros atašė Vokietijoje Gabrielė Žaidytė. Pasak jos, Lietuva pirmą kartą dalyvauja tokio masto fotografijos festivalyje Berlyne.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją