Prieš trejus metus šios viešosios įstaigos veiklai miesto valdžia, atsižvelgdama į tai, kad čia teikiamos laisvalaikio užimtumo, socialinės bei edukacinės paslaugos prevenciniais tikslais socialiai remtiniems vaikams, jaunimui bei suaugusiems, skyrė 3 tūkst., užpernai bei pernai - po 5 tūkst. litų. Ir tokiai kukliai paramai gauti centras privalėjo dalyvauti socialinių paslaugų rėmimo iš savivaldybės biudžeto konkursuose.

„Kadangi pinigų centrui išsilaikyti bei jo bazei sutvarkyti reikia keliasdešimt kartų daugiau nei Kauno savivaldybė pajėgi skirti, tai Vilijampolės dailės centras parengė projektą „Socialinės rizikos šeimų vaikų, jaunimo ir suaugusių laisvalaikio organizavimo formų plėtimas ir jų įtraukimas į bendruomenės gyvenimą".

Šiam projektui pritarė ir Kauno miesto taryba. „Jei pasiseks laimėti, už gautas iš Socialinių reikalų ir darbo ministerijos lėšas numatoma visiškai suremontuoti pastatą, kuriame centras įsikūręs", - aiškina savivaldybės administracijos Socialinių reikalų skyriaus vedėjo pavaduotoja Ana Sudžiuvienė.

Bendra projekto vertė siekia daugiau nei 220 tūkst. litų. Prieš tai Vilijampolės dailės centro infrastruktūros plėtrai buvo skirta netoli 200 tūkstančių. Už pinigus, kuriuos įstaiga ateityje gaus, ji numato suremontuoti antrame pastato aukšte esančias klases, įrengti trečiame aukšte palėpę, sutvarkyti autonominio šildymo sistemą, apsaugos nuo gaisrų ar įsilaužimų signalizacijas.

Įrengus papildomus laisvalaikio užsiėmimų plotus centre dirbs keramikos, tapybos ir dizaino specialistai. Žadama plėsti kūrybinės veiklos programas vaikams ir jaunimui. Per moksleivių atostogas numatoma rengti vasaros stovyklas.

Šiuo metu Vilijampolės dailės centro užimamas pastatas yra savivaldybės nuosavybė. Centras jį gavo panaudai. Statinio rinkos vertė - daugiau nei 150 tūkst. litų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją