„Man tai – didžiulė staigmena, bet visų pirma didelė garbė gauti tokio išskirtinio poeto vardo apdovanojimą“, – dėkodamas už jam skirtą prestižinę literatūros premiją sakė T. Venclova.

„T. Venclova paskyrė savo gyvenimą literatūrai ir kovai su autoritarizmu. Jis yra paskutinė grandis, jungianti Herbertą, Milošą ir Brodskį“, – teigė šių metų Z. Herberto tarptautinės literatūros premijos žiuri pirmininkas, amerikiečių rašytojas Edwardas Hirschas.

Z. Herberto tarptautinės literatūros premijos įteikimo ceremonija vyks rugsėjo 13 d. Varšuvos teatre „Teatr Polski“.

Nuo 2013 m. iškiliausiems pasaulio poetams teikiamos premijos piniginė vertė – 50 tūkst. eurų.

Lenkų poeto, eseisto, dramaturgo Zbigniewo Herberto tarptautinė literatūros premija – vienas svarbiausių literatūros apdovanojimų, teikiamas už išskirtinius meninius ir mokslinius pasiekimus.

T. Venclova yra dešimčių poezijos, eseistikos ir publicistikos knygų autorius, vienas žymiausių ne tik pasaulio, bet ir lenkų poezijos vertėjų į lietuvių kalbą.

T. Venclova yra Lenkijos Atgimimo Ordino Didžiojo Kryžiaus laureatas, „Paribio“ žmogus, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, Vilniaus garbės pilietis.

2017 m. jis apdovanotas ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Komandoro didžiuoju kryžiumi, nurodoma Kultūros ministerijos pranešime žiniasklaidai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją