„C. Gemi, žinomas kaip C215, Ukrainoje sukūrė grafičių seriją. Ant vieno iš pastatų jis nupiešė pasienietį, kuris stotyje atsisveikina su savo mylimąja“, – rašome pranešime.

Freska sukurta pagal garsiąją „Associated Press“ fotografo A. Andriyenko nuotrauką, kurioje užfiksuota jaudinanti pasieniečio Vitalijaus atsisveikinimo su mylimąja Albina Kramatorsko geležinkelio stotyje, akimirka.

Trečiąją karo dieną jie atsisveikino perone prie evakuacinio traukinio, važiuojančio į Vakarus. Ši nuotrauka paplito žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose, o vėliau buvo panaudota kaip pagrindas sieninei tapybai, kuri atsirado ir Vilniuje, ant Karo akademijos sienos. Jį nutapė menininkas Linas Kaziulionis. Kaip rašo „Ukrinform“, Lietuvos krašto apsaugos ministrui Arvydui Anušauskui tviteryje paskelbus Ukrainą remiančios freskos atvaizdą, ji vėl išplito.

Dabar freską pagal šią garsiąją nuotrauką galima pamatyti ir Lvive.

„Ukrinform“ sužinojo, kad šios nuotraukos herojus Vitalijus toliau tarnauja Kramatorsko dalinyje. Balandžio mėnesį, padedami interneto, įsimylėjėliai susituokė. Jų santuoką internetu patvirtino Kramatorsko pasienio būrio viršininkas, kuris tokią teisę įgavo karo metu. Vėliau sutuoktiniai pagaliau galėjo apsikeisti žiedais Dniepropetrovsko srityje.

Kaip pranešama, Paryžiaus menininkas C. Gemi yra sukūręs ir daugiau grafičių ant sugriautų namų Kyjivo regione, kaip ir visame pasaulyje žinomas britų menininkas Banksy, karo kamuojamos šalies miestuose sukūręs 7 grafičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją