Paminklas šiuo metu yra liejamas

„Kaip žinia, balandį D. Banioniui būtų suėję šimtas metų... Ieškome finansavimo Panevėžyje. Jau yra visa eilė parėmusių įmonių, kiekvienai esame labai dėkingi. Kadangi pinigų neskirta iš miesto ar valstybės – tenka verstis su rėmėjų lėšomis. Pats paminklas šiuo metu yra liejamas dirbtuvėse Kaune, yra suderinta paminklo vieta su Panevėžio savivaldybe, tvarkomos ir derinamos paskutinės detalės. Bendraujame su rangovais, statybininkais... Iš mūsų pusės, – darome viską, kad pavyktų paminklą pastatyti“, – kalbėjo I. Banionytė.

Paminklą D. Banioniui ketinama statyti simbolinėje vietoje – tarp J. Miltinio dramos teatro ir Elektros gatvės esančiame skverelyje, siūloma jį pavadinti „Aktorių skveru“. „Pastačius teatro pastatą, šviesaus atminimo aktorė Eugenija Šulgaitė organizavo talką, patys aktoriai ten pasodino medžius, šis skverelis, kaip ir medžiai – išlikę. Štai toje vietoje ir tikimės pastatyti paminklą“, – pasakojo ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)