Įstaigos direktorė Vaida Andrijauskaitė ramina, jog modernus statinys tikrai netapo vandalų taikiniu. „Ten statybų brokas, stiklas tiesiog suskilo. Statybininkai jį pakeis. Kadangi stiklo konstrukcijos sudėtingos, tai užtruks šiek tiek laiko“, – komentavo SEMC direktorė.

Anot jos, suaižėjus durų stiklui niekas nenukentėjo – stiklo paketas su plastiko plėvele, kuri sulaiko stiklo šukes ir neleidžia joms išbyrėti. Moderniausio ir naujausio Panevėžyje pastato – SEMC – generalinės rangos darbus atliko konkursą laimėjusi įmonė Panevėžio statybos trestas.

Paskelbs atidarymo datą

Tarp Respublikos ir Kranto gatvių iškilusio naujos kartos muziejaus pastato atidarymas numatytas pavasario pabaigoje arba vasaros pradžioje. Atidarymo datą SEMC rengiasi paskelbti jau visai netrukus. Būsimasis muziejus prisistato vardu „Stasys“, iš tolo matomu ant pastato fasado.

„Siekiame betarpiško, Stasiui Eidrigevičiui būdingo bendravimo su auditorija, juolab kad užsienyje į jį įprasta kreiptis vardu. Taip pat įtvirtinome ir muziejaus lietuviškumą bei plačiau atvėrėme duris ne tik Stasio, bet ir kitų pripažintų menininkų kūrybai“, – „Sekundei“ yra teigusi šio prekės ženklo strategijos kūrėja Ieva Bieliūnaitė-Jankauskienė (TBWA\ Vilnius).

Muziejuje lankytojus pasitiks Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato S. Eidrigevičiaus paroda.

Nuolatinė šio menininko kūrybos paroda bus eksponuojama trečiajame aukšte, o ketvirtas aukštas skirtas Lietuvos ir užsienio menininkų kūrinių ekspozicijoms.

Numato tęsinį

Užbaigus muziejaus pirmojo etapo statybos darbus, Panevėžio savivaldybė jau planuoja antrąjį jo statybų etapą. Priestatas pratęstų SEMC į Respublikos gatvės pusę. Būsimasis pastatas planuojamas tokio paties aukščio kaip jau esamas. Abu statiniai susisieks antrame, trečiame ir ketvirtame aukštuose, o pirmajame numatytas įėjimas.

Antruoju etapu numatyta įrengti daugiau nei 40 vietų požeminę automobilių stovėjimo aikštelę, per du aukštus išsidėsčiusį holą-galeriją, universalią apie 200 vietų salę, tinkamą įvairiems renginiams, trečiame ir ketvirtame aukštuose planuojamos ekspozicinės erdvės. Jos atitiktų aukščiausius meno kūrinių apsaugos standartus. Naujasis pastatas užimtų 11 318 kv. m. Dabartinio, ką tik baigto statyti SEMC dydis – per 18 tūkst. kv. m.

Įgyvendinus SEMC ir antrąjį etapą, būtų galutinai išpildyta 2018 metais vykusio projektavimo konkurso laimėtojo idėja.