Renginiai įvyko Lietuvos futbolo federacijos stadione. Naujajame stadione telpa žymiai mažiau žiūrovų nei iki šiol, tad, pritrūkus bilietų, tą pačią dieną buvo surengtas dar vienas Šokių dienos pasirodymas.

Daugiau nei 7,5 tūkstančių šokėjų, spalvingi tautiniai drabužiai, nuotaikinga muzika ir įspūdingos tūkstantinės šokėjų kompozicijos, – tokią dovaną dovanojo Dainų šventės rengėjai šalies šokio mėgėjams.

Jubiliejinėje Dainų šventėje dalyvauja rekordinis išeivių lietuvių šokių grupių skaičius – Šokių šventėje trypia šokių grupės iš 11 šalių: JAV, Kanados, Urugvajaus, Argentinos, Australijos, Švedijos, Didžiosios Britanijos, Vokietijos, Lenkijos, Latvijos ir Rusijos. Didžiausias šokėjų būrys – iš Lietuvos.

Iš viso Šokių dienoje buvo pristatyti 26 baletmeisterių darbai. Šalia visiškai naujų, šiai šventei sukurtų kūrinių, buvo atliekami ir lietuvių tautinio šokio patriarchu laikomo profesoriaus Juozo Lingio šokiai, atliekami nuo 1950 m. daugelyje Lietuvos šokių švenčių. Iš viso renginio repertuarą sudarė 37 kūriniai, iš jų 17 sukurta specialiai šiai Dainų šventei.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)