Ramūno Cicėno režisuota spooky komedija „Šeima“ žiūrovams bus pristatyta Helovyno laikotarpiu. Beveik vienu metu komedijos premjera vyks Lietuvos kino teatruose ir tarptautiniame Talino „Juodųjų naktų“ kino festivalyje.

Režisieriaus bendrapavardis, bet jokiais giminystės ryšiais nesaistomas aktorius K. Cicėnas filme sukūrė į paslaptingą šeimos dvarą atvykstančio jaunikio vaidmenį. Vėliau paaiškės, kad paprastas provincijos jaunuolis turi ir kitokių užmačių, ne tik pasipiršti šeimos dukrai.

Spooky komedijos žanras nėra itin būdingas lietuviškam kinui. „Nesu didelis kino žinovas, tačiau šis filmas man labiau primena amerikietiškas helovynines komedijas šeimai, taigi, filmo prodiuseriai premjeros datą parinko itin tinkamu laiku“, – sako K. Cicėnas ir čia pat prisipažįsta, kad komedijos yra vienas mėgstamiausių jo kino ir teatro žanrų. Ypač tos, kurios turi savitą unikalią kalbą. Bet, žinoma, komedijos sėkmės rodiklis yra vienas – juokas.

Kęstutis Cicėnas

Ar prajuokins ši? „Labai tikiuosi, be abejo, aktoriui svarbu, kaip į vaidmenį reaguos žiūrovas. Egzistuoja daugybė komedijos atlikimo būdų, tuomet, kai stebi žiūrovų reakciją, matai, kaip jie veikia. Labai laukiu šio filmo premjeros ir žiūrovų įspūdžių“, – neslepia aktorius.

Teatre daug įspūdingų vaidmenų pastaruoju metu sukūrusiam aktoriui atrodo, kad jo vaidmuo filme – nėra išskirtinis, turbūt pagrindinį vaidmenį filme atlieka dvaras ir jame verdantis gyvenimas. Gal tik filme sutikdamas daugybę kitų personažų ir mėgindamas išsikapanoti iš situacijos, į kurią pakliuvo, jis inicijuoja juokingus epizodus.

„Filme buvau kaip toji Raudonkepuraitė, kuri keliauja ir vis ką nors sutinka – tai vilką, tai močiutę. Buvau tik mažas varžtelis bendruose filmo įvykiuose, personažas, paryškinantis įspūdingus Adamsų šeimynėlės vaidmenis, kuriuos filme sukūrė nuostabūs Lietuvos aktoriai“, – pasakoja K. Cicėnas ir priduria, kad būtent to, o ne gilaus psichologinio paveikslo reikalavo scenarijaus struktūra.

Būtent žaidybiniai filmo elementai, galimybė improvizuoti filmavimo aikštelėje aktorių itin sužavėjo. „Bus labai įdomu pamatyti, ką mudu su Emiliu Vėlyviu priimprovizavome vienoje filmo scenoje ir kaip tai įsipynė į filmo audinį“, – intriguoja jis ir vieną po kito lieja komplimentus filmavimo komandai.

Filmo „Šeima“ veiksmas vyksta sename dvare. Jame gyvena turtinga, bet labai konservatyvi ir šiek tiek keistoka šeima. Vieną pusėtinai gražią dieną šeimos dukra Milda, drebėdama iš baimės, ryžtasi namiškiams pristatyti dar vieną savo jaunikį, kurį ir vaidina K. Cicėnas. Prieš tai dvare apsilankiusiems jaunuoliams šeimos tardymai, švelniai tariant, nebuvo malonūs. Kai kurie bėgo neatsigręždami, kiti dingo be žinios. Tačiau naujasis Mildos vaikinas nusistovėjusią giminės tvarką ir visą dvarą žada apversti aukštyn kojomis. Panašu, kad šio susidūrimo visi dar ilgai nepamirš.

„Mes visi tame dvare ir gyvenome, – pasakoja K. Cicėnas. – Kai filmavimai baigdavosi, rinkdavomės Cigarų kambaryje. Būtent čia įvyko daugybė nuostabių pažinčių – ir su Vytautu Kaniušoniu, ir su Dainiumi Kazlausku, ir kitais. Tiesą sakant, nesitikėjau, kad filmas mus visus taip sujungs ir kad komerciniame kine gali būti tokia jauki, šilta atmosfera.“

Siurrealumo šiai komedijai senasis Burbiškio dvaras Anykščių rajone tikrai prideda. Debiutiniame režisieriaus R. Cicėnno filme nusifilmavo žinomiausių Lietuvos aktorių komanda – K. Kazlauskaitė, Dainius Kazlauskas, Rimantė Valiukaitė, V. Kaniušonis, Mindaugas Papinigis, Sigitas Račkys ir net režisierius E. Vėlyvis.

Stilinga, ironiška ir šiek tiek šiurpi komedija „Šeima“ Lietuvos kino teatruose – nuo lapkričio 3 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją