Viešą pagalbos šauksmą socialiniame tinkle išdėstė Dalios draugė ir kolegė Kristina Mikuličiūtė-Vaitkūnienė: „Rašytoja, žurnalistė Dalia Jazukevičiūtė, parašiusi ir išleidusi 6 romanus ir 4 poezijos knygas, paskelbusi daugybę straipsnių, gavusi apdovanojimus už poezijos knygas ir pelniusi aukščiausių Lietuvos bažnyčios hierarchų apdovanojimus bei padėkos raštus už nekonformistinį žurnalistinį darbą, jau metus kovoja su onkologine liga.

Deja, jai, tiek daug dirbusiai ir sukūrusiai, Lietuvos valstybė negali užtikrinti nei normalaus pragyvenimo, nei gydymosi galimybių. Ji priversta skursti, nes iš Sodros tegauna 250 eurų (į šią sumą įeina ir Rašytojų sąjungos skirtas priedas).

Teišgali pirkti vaistus, kurie tik švelnina šalutinius reiškinius ir alina organizmą, nors Lietuvoje jau gauti brangūs vaistai, kurie išgydo jos ligą 99 %. Deja, tų kompensuojamų vaistų D. Jazukevičiūtė priversta laukti jau visus metus.

Jūsų finansinė parama padidintų galimybes Daliai kovojant ir įveikiant sunkią ligą. Prašome aukoti į šią sąskaitą: Dalė Jazukevičiūtė, LT897300010145830679, LT 7300, Swedbank, AB, Darant pavedimą iš užsienio: Swift/BC kodas HABALT22, BANKO KODAS 73000.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)