Nepriklausomybės aušroje sukurtos žymaus lietuvių prozininko ir dramaturgo Sauliaus Šaltenio pjesės pastatymo ėmėsi režisierius Jurij Popov, scenografas Andrius Žibikas, kostiumų dailininkė Diana Lozoraitienė. Spektaklio meno vadovas - Maskvos J. Vachtangovo teatro vadovas režisierius Rimas Tuminas

„Mano akimis mene svarbiausia yra gyvybė. Nesvarbu – teatras, dailė ar poezija, menas turi būti gyvas, turėti sielą. Dabar teatruose tiek daug puikių, techniškai ar kaip kitaip „pagamintų“, bet negyvų dalykų, o daugeliu atveju siela tampa nebereikalinga ir verkia kampe... Nors spektaklį žiūrėjau kritiškai, manau, kad jis pavyko – pajutau, kad buvo tikrų, jaudinančių epizodų. Tikiu, kad spektakliui yra kur augti, kad laikui bėgant aktoriai atras dar daugiau spalvų ir prasmių, tačiau džiugina tai, kad spektaklis yra gyvas, o šiandien teatrui reikia „gyvų vaikų“, – po premjeros įspūdžiais dalinosi rašytojas Saulius Šaltenis.

S. Šaltenio „Lituanica", režisuojama Rimo Tumino, pirmą kartą buvo pastatyta 1996 m. Lietuvos nacionalinio dramos teatro scenoje. Šį kartą pjesės veikėjai prabilo rusų kalba, o pagrindinius vaidmenis kūrė Rusų dramos teatro aktoriai Artūr Aleksejev (Žvirblis), Jelena Orlova (Birutė Lietuvaitė), Valerij Lobunec (Dantų gydytojas Laukys), Jelena Juščenko (Marija Laukienė), Jurij Ščiuckij (Pranas Augulis), Vladimir Serov (Stasys Lekavičius), Aleksandras Špilevoj (gimnazistas Algis), Telman Ragimov (gimnazistas Kęstas), Jelena Bogdanovič (mokytoja Elena Kirkutė), ir kiti.
Dar vienas premjerinis „Lituanicos“ spektaklis Rusų dramos teatre bus rodomas kovo 7 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)