Atsiminimus apie Sausio 13-ąją ir po jos lydėjusius neramumus daugelis iš mūsų nešiojasi savo atmintyje. Kiekvieno asmeninė istorija persipina su šeimos, bendruomenės, šalies ir viso pasaulio įvykiais – taip kuriama kolektyvinė istorija ir atmintis, lemianti mūsų tapatumą, vertybes, leidžianti geriau suprasti praeitį ir dabartį.

Platforma „Mano ir mūsų istorija“ suteikia galimybę savo atsiminimais pasidalyti su platesne auditorija. Joje kiekvienas gali ne tik surasti daugybę įdomių istorijų, bet ir papasakoti asmenines patirtis, įkelti fotografijas, vaizdo ir garso medžiagą, komentarus iš savo archyvų ir taip papildyti kolektyvinę istoriją.

Prisimenant 1991 m. sausio 13-ąją, muziejus kviečia minėtoje platformoje paklausyti šiauliečio sąjūdininko, parlamento gynėjo Algirdo Ulčino, pirmojo Šiaulių miesto savivaldybės tarybos pirmininko Jono Tručinsko, Šiaulių „Aušros“ muziejaus muziejininkų ir kt. prisiminimus apie lemtingus įvykius. Čia publikuojami ir šiauliečių fotografų Jono Tamulio, Vaidoto Kisielio ir Rolando Parafinavičiaus fotoreportažai iš įvykių Vilniuje.

„Aušros“ muziejus yra suskaitmeninęs savo rinkiniuose saugomas 1991 m. sausio įvykius menančias istorines vertybes ir papildęs jas medžiaga iš privačių archyvų. Ši informacija prieš kelis metus buvo paskelbta virtualioje Sausio 13-osios atminimui skirtoje parodoje „Transliacija (Ne)nutraukiama!“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją