Evgeny Shadko, jaunas šiuolaikinio meno kūrėjas, savo darbuose pagrindinį dėmesį dažniausiai sutelkia į veidus ir kūno dalis. Portretų serijos atspindi personažus, asmenybes, sustingusias laike, akimirkoje. Anatominės kūno dalys neretai yra nykstančios, pakeistos, fragmentuotos; žmogus paveiksluose egzistuoja skirtingose situacijose, tačiau tuo pačiu metu. Todėl veikėjai yra tarsi išplėšti iš savo asmeninių istorijų. Dokumentinio nuotraukos tikslumo nebėra, o veikėjai pasinėrę į vaizdinių elementų kovą.

Spalvų, tekstūros, sluoksnių susikirtimas, prasiskverbimas, nykimas ir persidengimas į pirmą planą iškelia taktilinę tapybos prigimtį ir atskleidžia pozą, žvilgsnį bei perspektyvą – šį tą labai virpančio, beveik atsitiktinio, tačiau esminio ir intymiausio.

„Jo paveiksluose pasirodantys objektai švyti ryškiomis spalvomis, o kartais nepastebimai žvilgčioja fone, suteikdami žiūrovui galimybę plačiau atskleisti kūrinio idėją ir įvykio unikalumą“, – sako parodos kuratorė Ekaterina Davydova-Visocke.

Sergey Grinevich, didelio pripažinimo Baltarusijos visuomenėje sulaukęs menininkas, išsiskiria savo unikaliu matymu, meistrišku vizualinės formos ir gilaus ideologinio turinio jungimu. Autoriaus kūryboje būdingas realistinių ir abstrakčių technikų derinys, jo darbai įsimintini dėl ryškių atspalvių, nestandartinių kompozicijų ir įtraukiančių siužetų.

„Meno pasaulyje būdamas daugelį metų aš taip ir nesupratau, kaip kurti, bet užtat aiškiai žinau, kaip nereikia kurti. Šis nesusipratimas ir begalinis savęs ieškojimas, tik ši nuolatinė intriga ir verčia mane, lyg pradedantįjį, lyg amžiną studentą, kurti iki šios dienos“, – sako Sergey Grinevich.

Evgeny Shadko gimė 1987 m. Borisovo mieste Baltarusijoje. Menininko ekspresyvūs ir melancholiški darbai jau yra eksponuoti daugiau kaip penkiose personalinėse ir trylikoje grupinių parodų Baltarusijoje, Lenkijoje, Italijoje ir JAV. Autorius yra nuolatinis tarptautinių parodų ir projektų dalyvis. Studijas baigė Minsko Glebovo meno koledže ir Koperniko universitete Torunėje, Lenkijoje. Po studijų gyveno ir dirbo Budapešte. Stanislav Borisovsky prizo Torunėje nugalėtojas. Šiandien Shadko gyvena ir dirba Minske.

Sergey Grinevich gimė Gardino regione (Baltarusija) 1960 m. 1971-1978 m. studijavo Respublikinėje muzikos ir meno internatinėje mokykloje. 1978-1983 m. studijavo Baltarusijos menų akademijoje, monumentaliosios tapybos katedroje. Nuo 1982 m. pradėjo dalyvauti parodose. Autorius dirba monumentalaus meno (vitražo, tapybos) ir molbertinės tapybos srityse. Jo darbų yra Baltarusijos muziejuose, Europos banko, privačiose kolekcijose.

Paroda vyks iki gegužės 30 d.; parodos lankymas nemokamas

Parodos kuratorė – Ekaterina Davydova-Visocke, galerijos „DK Gallery“ vadovė.

Galerijos adresas: Malūnų g. 6A, Vilnius.

Galerijos darbo laikas: II-V 13:00-19:00, VI 12:00-18:00

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją