Išeiti švaresniam

„Esame savo burbule, savo dimensijoje, o už jos – figūra, kuri tarsi stebi mus. Tarsi priminimas, kad yra kažkas daugiau, negu mes patys. <...> Kažkas yra už manęs, kažkas didingesnio, tai aukštesnei jėgai – mes rūpime. Interesas – mūsų gyvenimo gerovė, sveikata, gydantis momentas“, – apie „vedantįjį“ parodos paveikslą pasakojo menininkė.

Vonia, tęsė ji, visos parodos metu tarnaus kaip interaktyvi patirtis: „Tai mano vaikystės vonia, joje maudėmės kartu su broliu – užkūrus pečių, kaime, kur esu užaugusi, taip taupydavo vandenį. O šiandien čia bus galima surašyti ir palikti savo baimes. Įlipti į vonią – nusimesti naštą, stresą, nors tam momentui. Vonios kambaryje nebijome apsinuoginti. Emociškai apsinuoginęs gali permąstyti, kas suteikia vilties, tai nuramina, atpalaiduoja, patiri apsivalymą. Išeiti švaresniam. Toks simbolizmas – palikti tai, kas neramina, kas sunku ant širdies, galbūt blogas sapnas... tiesiog gali tai užrašyti ir palikti. Vonioje fiziškai nėra vandens, bet kitas paveikslas „Ramybė audroje“ su banga – tarsi viską nuplauna. Minėtame paveiksle atvaizduota mergaitė, stovinti ant kaukolės, skaitanti knygą. Iš knygos – ateina šviesa, o aplink – siaučia audra.“

Nereikia susidraugauti su piktomis dvasiomis

Kiekvienas turime savo baimių, tam tikru laikotarpiu jos linkusios išlįsti kaip kokie vaiduokliai. Paklausta, ar šioje parodoje yra paliečiamos ir pačios autorės baimės, E. Tamulytė sakė, kad labiausiai jai patinka pažaidimai daugiaprasmiškumu, tada atsiranda ir interpretacijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją