Jau antrajame choro dvigubame albume – „Bel Canto“ ir draugų to paties pavadinimo koncertas, šių metų liepą nufilmuotas HD ir įrašytas gyvai Surround. Specialus choro pasirodymas, kurį jis organizavo kartu su Europos Komisijos atstovybe Lietuvoje, buvo skirtas pirmajam Lietuvos pirmininkavimui Europos Sąjungai, ir suteikė jam ryškų, skambų bei elegantišką muzikinį akcentą.

Europos šalių muziką koncerte atliko daugiau kaip 60 dainininkų vienijantis choras „Bel Canto“ (Meno vadovas ir vyriausias dirigentas Artūras Dambrauskas), solistė Ieva Prudnikovaitė, pianistas, džiazo virtuozas Artūras Anusauskas, smuikininkas Artūras Šilalė, Vilniaus mušamųjų grupė, dūdmaišininkas Vytautas Linkevičius bei du jaunieji šalies klasikinės muzikos talentai – Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentės Lina Dambrauskaitė ir Milda Baronaitė.

Naujame choro albume užfiksuotos ypatingos koncerto premjeros ir staigmenos. Pirmą kartą Lietuvoje pristatyti specialiai chorui „Bel Canto“, solistėms, fortepijonui ir perkusijų grupei kompozitoriaus Vladimiro Konstantinovo aranžuotas garsusis Maurice Ravel „Bolero“ bei ugningasis graikų „Sirtaki“, simbolizavęs Graikijos pirmininkavimą ES, kurį 2013 m. pabaigoje ji perims iš Lietuvos.

Koncerte taip pat skambėjo kūriniai, tapę Europos kultūros klasika ir simboliais. Tai - Johann Sebastian Bach choralas "Jesus bleibet meine Freude"; Edvard Grieg „Solveigos daina“ iš muzikos H. Ibsen dramai „Peer Gynt“, taip pat Giedriaus Svilainio išplėtota lietuvių liaudies daina "Oi aš vakar vakarėlį"; ypatingasis latvių kompozitoriaus Ēriks Ešenvalds motetas „O Salutaris Hostia“, aistringos ispaniškos habaneros; solistės Ievos Prudnikovaitės atliekama kompozitoriaus ir dailininko José María Cano de Andrés daina-legenda – „Hijo de la Luna“, ir kt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)