Knyga „Persikrauk! Išmok laiku sustoti“ bus labai aktuali tiems, kurie dažnai jaučiasi nespėjantys padaryti visko, ko nori. L. Buividavičiūtė pasakoja, kad knyga neliepia atsisakyti daryti to, ko norite, bet moko išmokti daryti pertraukas, įsidiegti įpročius, kurie leistų ir daug padaryti, ir džiaugtis gyvenimu.

Knygos autoriai, Henrikas Fexeus’as, žinomas švedų lektorius ir bestselerių autorius, su žurnaliste Catharina Enblad pateikia persikrovimo technikas, kurios yra paremtos sąmoningo dėmesingumo, streso valdymo, laiko optimizavimo ir kitomis technikomis, kurios padeda atsigauti ir fiziškai, ir psichologiškai. Vienoms pritaikyti reikia poros valandų, o kitoms užtenka vos kelių sekundžių. Bet visos jos padeda „įkrauti baterijas“.

Pakilimas

Deborah Ward knyga „Aš esu jautrus“ nemoko įveikti jautrumo. Ji pataria gerbti savo jautriąją prigimtį ir daryti stebuklus, kaip jums ir skirta.

Knygoje, aprėpiančioje prisiminimus, mokslinius tyrimus ir praktinius patarimus, Deborah Ward pasakoja apie savo, itin jautraus žmogaus, gyvenimą nuo vaikystės iki brandaus amžiaus. Per asmeninius potyrius – pernelyg didelį dirglumą, darbą, bendravimą, santykius, savivoką – ji atskleidžia jautrumo laimę, apimančią ir proto smalsumą, ir empatiją, ir supratingumą, ir kūrybingumą.

Aš esu jautrus

„Itin jautriam žmogui nelengva gyventi nejautriame pasaulyje. Bet didelis jautrumas – dovana. Būkime sąžiningi sau, prisipažinkime, kokie esame, ir neslėpdami priimkime. Nemėginkite būti tokie, kokie nesame. Neslėpkite jautrumo. Atsiverkite, atsiskleiskite, kad galėtumėte gyventi taip, kaip norite. Jūs vienintelis galite patenkinti savo poreikius. Pasirūpinkite jautriąja savastimi, net jei reikėtų išeiti iš triukšmingo vakarėlio, prašyti lankstaus darbo grafiko ar pasitraukti iš liguistų santykių“, – ragina rašytoja.

Knygą „Emocijos. Kaip jos lemia mūsų sėkmes ir nesėkmes“ būtina perskaityti visiems, galvojantiems, kad emocijoms darbe ne vieta. O gal šis įsitikinimas visgi klaidingas?

Knygos bendraautorė ir iliustratorė Liz Fosslien yra verslo strategijos ir dizaino konsultantė, padedanti įvairioms įmonėms atskleisti visą darbinį produktyvumo ir efektyvumo potencialą. Lektorė yra dirbusi su kompanijomis „Ernst & Young“, „Salesforce“, „Stanford d.school“ bei kitomis. Jos profesines įžvalgas bei patarimus spausdino žurnalai „The Economist“, „Harvard Business Review“, dienraštis „The New York Times“, internetiniai tinklalapiai „Life Hacker“ ir „Freakonomics“, taip pat transliavo TED.

Kita knygos bendraautorė Mollie West Duffy – įmonių dizaino bei verslo plėtros ekspertė, padedanti organizacijoms įveikti iššūkius, tapti labiau kūrybiškoms ir efektyvioms.

Jos patarimais ir įžvalgomis naudojosi „Google“, „LinkedIn“, „Casper“, „Mars“, „Citibank“, JAV valstybės departamentas, „Madison Square Garden“ arena, Rokfelerio fondas ir kt. įmonės. Jos tekstus spausdino „Harvard Business Review“, „Entrepreneur“, „Quartz“ ir kiti įtakingi tradiciniai bei internetiniai leidiniai.

Emocijos

Knyga „Emocijos. Kaip jos lemia mūsų sėkmes ir nesėkmes“ padės aiškiau suvokti ir išreikšti savo emocijas, atskleis galimybes, kaip padidinti produktyvumą darbe ir kartu mėgautis gyvenimu, padės rasti būtent jums priimtiną darbo ir asmeninio gyvenimo santykį. Joje rasite lengvai suprantamų pavyzdžių ir strategijų, padėsiančių išlaviruoti ir prisitaikyti prie sudėtingo mikrokosmoso, kuris susiformuoja kiekviename kolektyve.

Dar viena verta dėmesio knyga – Melindos Gates „Pakilimas“.

Melinda Gates yra filantropė, Billo ir Melindos Gatesų fondo bendrapirmininkė, verslininkė, moterų ir mergaičių teisių gynėja visame pasaulyje. Pastaruosius du dešimtmečius ji keliavo po pasaulį ir ieškojo, ką galime padaryti mes visi kartu, kad pasaulis pasikeistų į gera. Pristatydama problemas, kurios verkiant šaukiasi mūsų dėmesio, – nuo vaikų santuokų, kontraceptinių priemonių neprieinamumo iki lyčių nelygybės darbovietėse, – savo pasakojimą Melinda paremia pribloškiančiais faktais.

Pakilimas

Kad vyktų pažanga, pirmiausia reikia suprasti, kodėl reikia pokyčių ir kaip juos pasiekti. M. Gates kviečia vienytis visas pasaulio moteris ir kilti aukštyn visoms kartu: „Dėl moterų, kurios vargsta įkalintos skurdo pančiuose, ir dėl bet kuriam visuomenės sluoksniui priklausančių moterų, kurios yra atskirtos ir įbaugintos galingų vyrų, mes, moterys, turime susieiti, kalbėtis, organizuotis ir imtis lyderystės – tam, kad nugriautume sienas ir atvertume duris visoms.“

Knygoje „Pakilimas“ Melinda dalijasi istorijomis žmonių, kurie suteikė jos gyvenimui aiškią kryptį, bet kartu nuoširdžiai pasakoja savo šeimos istoriją. Rašydama jausmingai, atvirai ir su dėkingumu, ji atskleidžia, kokią galią turi tarpusavio ryšiai. Knygoje pateiktos istorijos nepagražintos ir nenušlifuotos. Jos tikros, skaudžios ir priverčiančios pabusti iš malonaus nežinomybės sapno.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)