Pirmosios dvi knygos – lietuvių mokslininkų, kurie, įgiję žinių užsienyje, grįžo į Lietuvą ir jomis dalinasi su savo skaitytojais.

Kastyčio Zubovo knyga „42 istorijos apie Visatą, žvaigždes, gyvybę ir dar šį tą“ sudomins ne tik astrofizikos mėgėjus, bet ir plačiąją visuomenę.

Joje siūloma susipažinti su kai kuriomis šių stulbinančių įžvalgų ir laimėjimų: nuo Visatos krašto iki kolonijų Saulės sistemos planetose, nuo būdų pasverti žvaigždę iki tolimiausių Visatos ateities perspektyvų, nuo nežemiškos gyvybės paieškų iki juodųjų skylių tyrimų, nuo šimtmečius skaičiuojančių žinių apie planetų judėjimą iki visiškai šviežių gravitacinių bangų atradimų.

42 istorijos apie visatą, žvaigždes, gyvybę ir dar šį tą

„Nors nesu didelė astrofizikos žinovė, bet man buvo labai įdomu skaityti apie visatą ir apie žmogaus vietą joje“, – prisipažino V. Pilipauskaitė-Butkienė.

Ramunės Dirvanskienės knyga „Kaip veikia smegenys“ atsakys į daug įdomių klausimų. Kaip priimami svarbūs sprendimai? Kodėl susergama depresija ir kodėl žmonės klaidžioja per miegus? Kodėl metams bėgant prastėja atmintis ar susergama Alzheimerio liga? Ar įmanoma pagerinti smegenų veiklą ir atkurti prarastas funkcijas? Knygoje „Kaip veikia smegenys“ autorė paprastai ir aiškiai atsako į daugeliui rūpimus klausimus apie smegenų sveikatą.

Kaip veikia smegenys

Atsakydama į dažnai specialistams užduodamus klausimus autorė remiasi savo ilgamete darbo neurologijos klinikoje patirtimi ir šios srities moksliniais tyrimais. Smegenys yra pagrindinis XXI a. darbo instrumentas, tad supratus, kaip jis veikia, galima efektyviau juo naudotis bei pasiekti geresnių rezultatų ir darbe, ir tarpusavyje bendraujant.

Matt Parker „Klastingasis PI. Kai matematika suklysta realiame pasaulyje“ sudomins ir tuos, kam matematika galbūt tolima. Kodėl tiltas ima siūbuoti, nors neturėtų? Kodėl mįslingai dingsta milijardai dolerių? Kodėl dreba pastatas, kai jo rezonansinis dažnis sutampa su tuo, kuriuo vyksta sporto treniruotė pagal „Snap“ 1990 m. hitą „I’ve Got The Power“? Atsakymas į šiuos klausimus – matematika arba, tiksliau, matematinės klaidos.

Klastingasis PI

Mattas Parkeris atskleidžia, kad daugelis šiuolaikinio pasaulio sričių, tokių kaip kompiuterių programos, finansai, inžinerija ir kt., yra paremtos matematika. Daug kur matematika tarytum tūno pasislėpusi ir atlieka savo darbą užkulisiuose, kol... atsiranda kokių nors nesklandumų. Pasakodamas istorijas apie gedimus, per plauką išvengtus incidentus ir nesėkmes, susijusias su internetu, stambiais duomenimis, rinkimais, kelio ženklais, loterijomis, Romos imperija ir nelaimingąja olimpinėse žaidynėse dalyvauti turėjusia šaulių komanda, Mattas Parkeris atskleidžia, kaip netikėtai matematika kai kada apvilia ir kokią vietą ji apskritai užima pasaulyje.

John Gray „Vaikai kilę iš dangaus“ – iš naujo išleista jau didelio populiarumo sulaukusi knyga, kuria remdamiesi savo vaikus augino kelios tėvų kartos.

J. Gray yra skaitomiausias visų laikų knygų apie santykius autorius, parašęs daugiau nei 20 knygų, tarp jų ir „The New York Times“ bestselerį, visų laikų populiariausią knygą apie tarpusavio santykius „Vyrai kilę iš Marso, moterys – iš Veneros“.

Vaikai, kilę iš dangaus

Rašytojas yra filosofijos mokslų daktaras, didelę patirtį turintis psichologas, tarptautiniu mastu pripažintas komunikacijos ir santykių ekspertas. Jis daugiau nei 35 metus veda viešus ir privačius seminarus tūkstančiams dalyvių. Šioje knygoje autorius dėsto savo požiūrį į vaikų auklėjimą, pataria, kaip tapti savimi pasitikinčiais tėvais ir padėti vaikams susikurti sėkmingą gyvenimą.

„Nesame įpratę tiek laiko praleisti kartu ir tai gali būti nemenkas iššūkis. Pripažinti, kad mums reikia pagalbos, ieškoti įrankių kaip sau padėti yra tikrai sveikintina. Knygos gali būti ta greitoji pagalba“, – kalbėjo V. Pilipauskaitė-Butkienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)