Nors pirmosios ansamblio kelionės apsiribojo renesanso epocha, ilgainiui jų maršrutai plėtėsi per baroką, klasicizmą ir pasiekė naujuosius laikus. Ir štai dabar, praėjus dešimtmečiui, „Quorum“ tapo puikiais kelionių gidais, nes kiekvieno koncerto metu jie leidžia savo klausytojams pabuvoti ne tik visose minėtose epochose, bet ir džiazo bei populiariosios muzikos šalyse, nukelia į įvairiausių tautų muzikines kultūras. Klausytojams tenka pabuvoti Gruzijoje, Armėnijoje, Suomijoje, Izraelyje, Rusijoje, net Afrikoje, ką jau kalbėti apie angliškai kalbančias šalis.

„Quorum“ atliekamos dainos daugeliui gerai pažįstamos, tačiau tuo pačiu jos lyg ir kitokios. Ir skamba kitaip, ir kvepia kitaip, ir veikia kitaip. Svarbiausia, kad jų koncerte neišgirsime nė vieno muzikos instrumento. Jie patys yra ir dainininkai, ir instrumentai. Atlikdami dainas jie imituoja įvairiausius muzikos instrumentus. Populiariosios muzikos skambesys neapsieina be mušamųjų instrumentų ir ritmo grupės. Čia ją pakeičia vokalinė perkusija, vadinamasis beat box‘as, nes žmogaus balso galimybės neribotos.

„Quorum“ visada dainuoja gyvai, todėl kiekvienas nukrypimas nuo tikslios intonacijos ar koks nors nesusipratimas paįvairina koncertus. “Quorum“ koncertai ypač pagyvėja, kai ansamblio meno vadovas pristato atliekamus kūrinius. Kartais jie būna tokie linksmi, kad ne tik klausytojai kvatojasi salėje, bet ir patiems dainininkams scenoje būna sunku susivaldyti.

Prieš pat Kalėdas, beveik dešimtmetį brandinta, pasirodė ansamblio debiutinė kompaktinė plokštelė, kurioje sudėtos autorinės „Quorum“ kitų autorių lietuviškos dainos, atgimusios ir suskambusios naujomis spalvomis. Daugelio džiaugsmui dainų sąrašo pabaigoje puikuojasi linksmasis „Dviratukas“ ir žymioji suomiškoji „Ievan polka“.

Per savo gyvavimo dešimtmetį ansamblis dalyvavo įvairiuose akademinės ir sakralinės muzikos festivaliuose, koncertavo su žymiais klasikinės ir populiariosios muzikos atlikėjais. 2014-ųjų metų Lietuvos dainų šventėje "Čia mano namai" dainavo su dešimttūkstantiniu choru Vilniaus Vingio parke.

Ansamblio nariai Vitalij Neugasimov (kontratenoras, meno vadovas), Marius Turlajus (tenoras), Gintautas Skliutas (baritonas), Dainotas Varnas (baritonas), Romanas Savickas (bosas), Šarūnas Navickas (vokalinė perkusija) laukia visų esamų ir būsimų gerbėjų vasario 14 d. Klaipėdos koncertų salėje. Koncerto pradžia 18 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)