„Visų šalių teatrai priklauso visai žmonijai“, – tviteryje parašė D. Franceschini.

Pasak Mariupolio mero Vadymo Boičenkos, daugiau nei 1000 civilių slėpėsi teatre, kai jis trečiadienį buvo susprogdintas. Pranešama, kad ketvirtadienį iš subombarduoto pastato išgelbėta apie 130 žmonių. Kyjivas ir Maskva dėl šio incidento kaltina vienas kitą: Ukraina teigia, kad tai buvo tyčinis Rusijos bombardavimas, Rusija dėl išpuolio apkaltino Ukrainos nacionalistų „Azovo“ pulką.

Vietos pareigūnų teigimu, Mariupolyje sugriauta apie 80 proc. gyvenamųjų būstų, 30 proc. jų nebegalima atstatyti. „Kasdien ant miesto numetama vidutiniškai nuo 50 iki 100 bombų. Sugriovimai milžiniški“, – telegrame skelbia miesto taryba. Šios informacijos neįmanoma nepriklausomai patikrinti.

Mariupolis blokuojamas 16 dienų, tūkstančiai žmonių slėptuvėse priversti ieškoti prieglobsčio nuo Rusijos apšaudymo, pranešė miesto taryba. Iki šiol iš miesto pabėgo apie 30 tūkst. civilių.

UNESCO praėjusią savaitę ragino labiau apsaugoti Ukrainos kultūros paveldo objektus. „Turime apsaugoti Ukrainos kultūros paveldą kaip praeities liudijimą ir taip pat kaip taikos ir sanglaudos katalizatorių ateičiai“, – sakė UNESCO generalinė direktorė Audrey Azoulay.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją