Parodos atidarymą padėka autorei ir visiems susirinkusiems pradėjo Lietuvos fotomenininkų sąjungos pirmininkas Jonas Staselis.

„Tokio nuoširdaus autoriaus pasiruošimo parodai jau senai neteko matyti ir tai labai džiugina“,- sakė Jonas Staselis.

Savo kolegės ir buvusios studentės sėkme džiaugėsi ir profesorius Alvydas Lukys, linkėdamas daugiau parodų rengti Lietuvoje, o ne užsienyje. 

Parodos atidarymo metu autorė Jurgita Remeikytė prasitarė, kad idėja kilo prieš trejus metus. „Man pačiai šie kūriniai yra seniai brandinti, anksčiau buvo tik bandymai, ieškojimai. Atrodo, kad viskas labai paprasta, tačiau reikia suvaldyti technologiją, kad gautum atspaudą, kuriuo būtum patenkintas arba kad atitiktų tai, ką tikiesi matyti“, – kalbėjo ji. Autorė sakė tikinti, kad kiekvienas parodos lankytojas suras savo priėjimą prie darbų.

Jurgita Remeikytė yra šių dienų medijų menininkė, kūrybinėje veikloje ir parodose dalyvaujanti nuo 1998 metų. Dėsto VDA Fotografijos ir medijos meno katedroje, dėmesį skirdama fotografinei kalbai kūrybinėje raiškoje.

Autorei fotografijos teritorija yra kaip kalba, kaip modelis tam tikram pasaulio suvokimui. Savo kūryboje fotografiją naudoja, tik kaip vieną iš medijų. Kūriniuose kartais tai tampa arba dar ne, arba jau nebe fotografija, bet vis dar nurodančia į sąsają su fotografine patirtimi, atmintimi, kilme. Naudodama įvairias medijas menininkė dažniausiai kuria vietos specifikos kūrinius. Erdvė, laikas, atmintis ir vaizdas sąveikauja, ir tampa jos kūrybos centrinėmis temomis.

Paroda veiks iki rugsėjo 27 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)