Šis miuziklas tapo ne tik populiariausiu VCO spektakliu, atnešė Auksinį scenos kryžių Asmik Grigorian už Misis Lovet vaidmenį, sukėlė nemažai apkalbų, bet ir sėkmingai įvykdė vieną iš pagrindinių „bohemiečių“ kūrybos tikslų, - atvedė į operą jaunimą, kuris čia pasijuto laukiamas ir grįžta iki šiol.

Miuziklo veiksmas vyksta XIX a. Londone, kur moralinės vertybės ir žmogaus teisės tarsi nukeliamos į antraeilį planą, o šalį valdo apsimetėlių elitas. Čia Svynio Todo personažas pristatomas ne kaip bejausmė žudymo mašina, bet kaip morališkai supuvusios visuomenės auka, bet kokia kaina siekianti teisingumo. Kaip ne kartą yra sakiusi režisierė Dalia Ibelhauptaitė, šis kūrinys savyje turi visas šiandienos žmogui aktualias temas, tačiau kiekvienas skirtingas laikas pasirenka, ką ištraukia į pirmąjį planą. Galbūt ir dėl pasikeitusios atmosferos pasaulyje ir dėl dažnų žiūrovų prašymų, „Svynis Todas“ grįžta vieninteliams spektakliams.

Žiūrovų lauks vienintelė ir nepakartojama Asmik Grigorian, charizmatiškasis Rafailas Karpis, vienas didžiausių Svynio gerbėjų – Jeronimas Milius ir daugelis kitų. Tad kol laukiame spektaklių, galime peržvelgti įspūdingą Dmitrijaus Matvejevo nuotraukų galeriją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją