Europos Parlamente Strasbūre politikai liko karštai diskutuoti apie vieningos Europos tapatybę, jos grėsmes ir iššūkius. Į Lietuvą grįžę dailininkai savas tapatybes sujungė į šioje parodoje pateikiamą tapybinę įvairovę.

Tokia vienijimosi dvasia Europos Sąjungos Parlamente – dar tik siekiamybė, kokią šiandieną regime Savicko paveikslų galerijoje. Čia pristatomi Savicko dailės mokyklos senbuviai ir naujokai, tapybos profesionalai ir savarankiškų studijų kelią pasirinkę kūrėjai.

Viktoras Binkis "Kažkur Elzase" (2016. Drb., al. 80x40)

Dvidešimt trys autoriai susijungė į vieną darinį, kurio esmei suvokti reikia ypatingos patirties ir požiūrio, prilygstančio nacionaliniam Prancūzijos šūkiui Liberté, Egalité, Fraternité. Laisvė, lygybė, brolybė neskanduojama drobėse. Eksponuojami darbai vibruoja subtilia gilumine savastimi ir bendryste, kurią lemia Savicko dailės mokyklos dvasia. Čia susitiko asmenybės, kurias vienija noras tobulėti, ieškoti savyje didingumo, jį pažinti ir atskleisti, tapti savos tapatybės kūrėjais.

Šioje parodoje žiūrovui suteikiama galimybė patirti įvairovės galią, į autorius žvelgti lyg į unikalias Europos valstybes, pažinti ir suprasti jų skirtumus. Savito braižo kupinose drobėse atsiskleidžia unikalios kūrėjų tapatybės, susiformavusios skirtinguose gyvenimo keliuose, kovose, pergalėse ir pralaimėjimuose.

Kaip ir kiekviena valstybė, kiekvienas kūrėjas privalo išmokti didžiuotis savo skirtumais. Kiekvienas savaip tai turi priimti kaip iššūkį ir išbristi iš skandinančių tapybinės tapatybinės dabarties paieškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją