Spalio 16 d. 18.30 val. DELFI žiūrovai turės unikalią galimybę išvysti spektaklį „Mistras“. Lapkričio 20 d. 18.30 val. - „Belaukiant Godo“. Visi trys spektakliai – režisuoti Rimo Tumino.

Transliacijas iš Vilniaus Valstybinio mažojo teatro filmuos LRT televizija. Interneto ryšį užtikrins TEO.

„Dažnas teatras tai daro ir aš Vilniaus mažąjį teatrą sveikinu su šiuo žingsniu. Vieni būgštauja, kad dėl to teatre gali sumažėti žiūrovų, nes pasitenkins tiesioginėmis transliacijomis. Tačiau pasaulinė praktika byloja atvirkščiai. Interesas pamatyti spektaklius gyvai tik išauga. Tai pagyvina teatro gyvenimą, praplečia visuomenės interesus. Manau, kad tai ne tik puikus teatro, kaip reiškinio populiarinimas, bet ir labai reikalingas bei gražus žingsnis“, - sakė šiuo metu Maskvos Jevgenijaus Vachtangovo teatrui vadovaujantis R. Tuminas.

Praėjusią žiemą naujienų portale DELFI įvyko pirmoji R. Tumino tiesioginė spektaklio transliacija internetu. Per Kalėdas buvo parodytas režisieriaus Maskvoje pastatytas spektaklis „Dėdė Vania“ su ryškiausiais J. Vachtangovo teatro aktoriais. Tuomet režisierius pats ženkliai prisidėjo prie tiesioginių transliacijų. Netgi pats reguliavo kameras.

„Kadangi pasitaikė tokia galimybė, todėl ja ir pasinaudojau. Filmuojant spektaklį teko montuoti jį į gyvą eterį“, - prisimena R. Tuminas.

Šįkart per transliacijas jo paties nebus. Su darbo reikalais tuo metu jis viešės Kuboje.

DELFI naujienų portalo skaitytojai turės unikalią galimybę išvysti ne tik spektaklius, bet ir tai, kas vyksta teatre pertraukų tarp veiksmų metu.

„Galbūt bus aktorių, kurie nedalyvaus spektaklio veiksme, tačiau turės, ką pasakyti žiūrovams. Galbūt jie norės paskaityti poeziją ar prozą“, - neabejoja R. Tuminas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)