Spalio 24 d. Berlyno filharmonijoje Karajano akademijos studentų koncerte skambėjo Justės Janulytės, Peterio Vaskso ir Erkki-Sven Tüürio kūriniai, orkestre griežė keturi muzikantai iš Lietuvos: smuikininkai Paulina Jankovskytė, Kristijonas Pūtys, Klementina Venciūtė bei kontrabosininkas Aušvydas Kriščiūnas.

Projektu „Baltic Roots“ talentingiems Baltijos šalių muzikos studentams suteikiama galimybė mokytis su žymiausiais pasaulio instrumentalistais, sukurti mokymosi ir žinių mainų platformą Baltijos šalių muzikos akademijų mokytojams ir Berlyno filharmonijos Karajano akademijos mentoriams, o Vokietijos publikai – pristatyti šiuolaikinę Baltijos šalių kompozitorių muziką.

Koncertą organizavo Karajano akademija bendradarbiaudama su Lietuvos, Latvijos ir Estijos muzikos ir teatro akademijomis bei Baltijos šalių ambasadomis Berlyne, parėmusiomis šį renginį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją