Kaip ir statistiniuose rodikliuose, taip ir komandos sezono TOP-10 rinkinyje dominuoja skrajojantis DeMaras DeRozanas, kurio dėjimas per 216 cm ūgio prancūzą Rudy Gobertą išrinktas pačiu įspūdingiausiu.

Dwane'o Casey auklėtiniai praėjusiame NBA reguliariajame sezone iškovojo 56 pergales iš 82 ir pagerino klubo rekordą, be to, pirmą kartą istorijoje nužygiavo iki Rytų konferencijos finalo.

Jame „Raptors“ 2-4 turėjo pripažinti Klivlando „Cavaliers“ krepšininkų pajėgumą, bet iki tol vienodais rezultatais 4-3 sugebėjo eliminuoti tiek Indianos „Pacers“, tiek Majamio „Heat“ vyrukus.

Rekordiniai buvo ir Jono metai: 12,8 taško, 9,1 atkovoto kamuolio ir 1,3 bloko reguliariajame sezone bei 13,8 taško, 10,8 atkovoto kamuolio ir 1,2 bloko atkrintamosiose varžybose.

Jonas Valančiūnas

Tiesa, jie galėjo būti kur kas geresni, jei nelemtos traumos, dėl kurių centras iš Utenos sužaidė mažiausiai reguliariojo sezono rungtynių per savo ketverių metų karjerą NBA – 60. Iš viso per 102 sezono mačus „dinozaurai“ be JV turėjo verstis 30-yje.

Jeigu kairės rankos bevardžio piršto lūžis išėjo į naudą, nes ant parketo Jonas grįžo numetęs svorio ir kur kas vikresnis bei pavojingesnis, tai čiurnos kryptelėjimas trečiame mūšyje su „Heat“ pasitaikė pačiu nepalankiausiu metu – kai lietuvis buvo savo žaidimo pike.

Visgi atkrintamosiose varžovų siaubu tapęs 24-erių centras spėjo pasižymėti ne vienu įspūdingu žaidimo epizodu. Jie buvo surinkti į atskirą vaizdo rinkinį, pavadintą „Jonas Valančiūnas – Lietuvos žvaigždė“. Taip pat pati NBA lyga atrinko 10-imt lietuvio gražiausių sezono momentų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją