Katie Douglas – žaidėja, kurios pavardę išgirdę krepšinio gerbėjai su nostalgija prisimena laikus, kuomet Vilniaus TEO klubas buvo tarp pajėgiausių Eurolygoje.

Ketverius metus Konektikuto „Suns“ garbę gynusi K.Douglas nusprendė išbandyti jėgas ir Europoje, todėl sukirto rankomis su Lietuvos sostinės ekipa.

Tuomet mažai kas galėjo tikėtis, kad 25-erių amerikietė taip giliai įstrigs šalies moterų krepšinio gerbėjų širdyse, jog ji bus prisimenama iki šiol.

Jau debiutiniame sezone Eurolygoje K. Douglas buvo dominuojanti figūra – 20,4 taško, 7,2 atkovoto kamuolio ir 3,3 rezultatyvaus perdavimo – tokie įspūdingi buvo jos statistiniai rodikliai.

„Lietuvos telekomas“ pirmą kartą pateko į finalinį ketvertą ir jame užėmė trečiąją vietą. Mažajame finale K. Douglas žaidė be keitimų ir buvo rezultatyviausia savo komandoje, pelniusi 19 taškų.

Tarpsezoniu K. Douglas viliojo ne vienas turtingesnis Europos klubas, bet amerikietės širdis buvo Lietuvoje ir ji nusprendė likti „Lietuvos telekomo“ gretose.

Antrą sezoną iš eilės K. Douglas spindėjo Eurolygoje ir Vilniaus klubas vėl pasiekė Eurolygos finalinį ketvertą, tačiau ten pralaimėjo ir pusfinalyje, ir kovoje dėl trečiosios vietos, nors legionierė ir pelnė 30 taškų.

2006 metų vasarą K. Douglas nusprendė įrodyti savo meilę Lietuvai ir paprašė jai suteikti mūsų šalies pilietybę bei taip leisti žaisti moterų rinktinėje.

„Douglas pilietybės reikalauju, nes tai unikalus atvejis. Juolab, kad geriausia pasaulio krepšininke pripažinta žaidėja trokšta atstovauti Lietuvai“, – sakė tuometinis rinktinės vyriausiasis treneris Algirdas Paulauskas.

Katie pilietybę siūlė Graikija, o jos rinktinėje laukė ir gimtosios Jungtinės Amerikos Valstijos (JAV). Deja, bet tuometinis prezidentas Valdas Adamkus nesuteikė pilietybės K. Douglas ir ši neįgyvendino savo svajonės ginti Lietuvos garbę.

Nepaisant antausio iš šalies valdžios, K. Douglas sugrįžo į Vilnių ir trečiajam bei paskutiniam savo sezonui. Tuomet jau ekipa persivadino į TEO, bet pakartoti savo žygio į finalinį ketvertą nesugebėjo – pralaimėjo seriją ketvirtfinalyje ir taip baigė sezoną.

2007 metų vasarą K. Douglas užsivilko JAV rinktinės aprangą. Vėliau K. Douglas žaidė Ispanijoje, Turkijoje, Lenkijoje ir WNBA, o apie karjeros pabaigą paskelbė praėjusių metų gegužę.

LMKL aukso medalius savo kolekcijoje turinti K. Douglas 2012 metais laimėjo ir sau brangiausią apdovanojimą – tapo WNBA čempione.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)