Prieš šią dvikovą šansų patekti į kitą etapą vis dar turėjo ir patys filipiniečiai: pralaimėjus Angolai šeimininkams reikėjo nugalėti Italiją bent 12 taškų skirtumu.

Nors dvikovos eiga nepriminė tokio scenarijaus, tačiau Filipinų rinktinė neleido labai nutolti italams.

Gianmarco Pozzecco auklėtiniai ne kartą buvo atitrūkę keliolikos taškų pranašumu, tačiau filipiniečiai sumažindavo skirtumą iki 10-12 taškų.

Likus 3:10 min. italų pranašumas siekė 17 taškų (88:71), rankų nenuleidę šeimininkai laimėjo atkarpą 10:0 ir likus 44 sek. ekipas skyrė 7 taškai.

Visgi, italai išsaugojo trapią persvarą ir iškovojo pergalę 90:83.

Antro etapo I grupėje Italija ir Dominika susikaus su pajėgiausiomis B grupės rinktinėmis. Tikėtina, čia atsidurs Serbija, į 2-ą vietą B grupėje pretenduoja Puerto Rikas, Pietų Sudanas, teorinių galimybių nėra praradusi ir Kinija.

Italija: Simone Fontecchio 18, Giampaolo Ricci 14, Stefano Tonut ir Marco Spissu po 13, Alessandro Pajola 11 taškų.

Filipinai: Jordan Clarkson 23, Dwight Ramos 14, Roger Pogoy 9, Rhenz Abando, Kiefer Ravena ir Ariel John Edu po 8 taškus.


Statistika
Stefano Tonut, Italija
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją