Dominikos Respublika parodė savo galią draugiškose rungtynėse su Kanados krepšininkais, kur pasiekė pergalę – 94:88. Kanada yra laikoma dar viena rimčiausių šio čempionato favoričių, tad Dominikos pergalė buvo rimtas pareiškimas. Pratęsti pergalių serijos prieš čempionato grandus nepavyko.

Dominikiečiai trečiame rungtynių kėlinyje sukūrė intrigos ir net išsiveržė į priekį 52:48 po Townso tritaškio, tačiau tą patį trečią kėlinį aikštės šeimininkai ispanai uždarė galingai ir į paskutinį ketvirtį nešėsi 8-ių taškų pranašumą, kurio panaikinti svečiai nebesugebėjo.

Pralaimėjusių gretose geriausią pasirodymą surengė tas pats K.A. Townsas, kuris į ispanų krepšį sumetė 20 taškų ir atkovojo 6 atšokusius kamuolius. Ispanijos krepšininkai tokio ryškaus lyderio neturėjo, tačiau ilgas suolelis ir puikus komandinis žaidimas nukalė jiems pergalę.

Turbūt geriausią įspūdį Ispanijos rinktinėje paliko rezultatyviausiai žaidęs Juanas Nunezas. Jaunasis įžaidėjas šių metų čempionate turės nemažą vaidmenį, kadangi prie komandos neprisijungė pagrindinis įžaidėjas Ricky Rubio. Buvęs pasaulio čempionato naudingiausias žaidėjas padarė pertrauką nuo krepšinio, kad susitvarkytų su emocine ir psichine sveikata.

Po rungtynių, Ispanijos treneris Sergio Scariolo paskelbė galutinę Ispanijos rinktinės sudėtį, kurią sudarys: Alberto Diazas, Juanas Nunezas, Sergio Llulas, Dario Briuzela, Rudy Fernandezas, Alexas Abrinesas, Victoras Claveras, Joelis Parra, Juancho Hernangomezas, Santi Aldama, Willy Hernangomezas ir Usmanas Garuba.

Alberto Abalde, Jaime Pradilla ir Sebas Saiz buvo paskutiniai trys žaidėjai, kuriuos treneris atkabino nuo galutinės komandos.

Kitose akį traukiančiose draugiškose rungtynėse tarp Vokietijos ir Graikijos krepšininkų, pergalę pasiekė vokiečiai, rezultatu 84:71.

Dennisas Schroderis

Kaip įprasta, nugalėtojus į priekį traukė įžaidėjas Dennisas Schroderis (15 taškų) ir puolėjas Franzas Wagneris (14 taškų).

Neramumų Vokietijos gretose sukėlė Justuso Hollatzo trauma. Jaunuolis pirmame kėlinyje stipriai pasisuko čiurną ir į rungtynes nebegrįžo. Vokietijos televizijos kanalo „MagentaSport“ teigimu, žaidėjas nepatyrė jokių raiščių plyšių ar kitų labai rimtų traumų.

Graikijos komandoje rezultatyviausiai žaidė Dinosas Mitoglou, kuris sumetė 16 taškų ir Nikos Rogkavopoulos, kuris pridėjo 15. Prieš pasaulio čempionato pradžią buvo nuspręsta pailsinti Thanasį Antetokoumpo ir jis į aikštę nežengė.

Graikijos treneris Dimitris Itoudis po rungtynių taip pat pranešė apie galutinę savo komandos sudėtį. Paskutiniai du atkabinti krepšininkai – anksčiau „Lietkabeliui“ atstovavęs Panagiotis Kalaitzakis ir Giorgos Tsalbouris.

Graikijos rinktinės galutinė sudėtis: Thomasas Walkupas, Kostas Papanikolaou, Thanasis Antetokoumpo, Giannoulis Larentzaki, Ioannis Papapetrou, Georgios Papagiannis, Michalis Lountzis, Dinos Mitoglou, Nikos Rogavopoulos, Lefteris Bohorides, Dimitris Moraitis ir Manolis Chatzidakis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją